Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleri, "Mesleki Eğitim Kanunu" kapsamındaki sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınması talebiyle İstanbul'da birkez daha bir araya gelerek miting düzenleyeceğini duyurdu.

Yerel seçim öncesi uğradıkları haksızlığın ortadan kaldırılması için mücadelelerine devam eden Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları 18 Şubat'ta buluşuyor. 

CHP Milletvekili Sevda Erdan Kılıç da yaptığı paylaşımla staj ve çıraklık mağdurlarınının etkinliğini de duyurarak; ''3308 sayılı kanun bir an önce düzenlenmeli! Yıllardır bu mağdur kitleyi oy için kullandınız, söz verdiniz tutmadınız! Stajyer ve çırakları kaç bahar bekletmeyi düşünüyorsunuz? Bu mağduriyet bir an önce giderilmeli. Hak sahibine hakkı bir an önce teslim etmelisiniz. Biz defalarca kanun teklifi verdik siz ikdidar olarak ret verdiniz. Öyleyse siz kanun teklifi verin biz onaylayalım. Yeter ki bu mağduriyet çözülsün. Derdimiz memleketimizin her alanda gelişip kalkınmasıysa, işe stajyer ve çıraklara adil ve eşit olan bir yasa çıkartarak başlanmalı. Stajyer ve çıraklar bu memleketin çocukluktan beri çalışan emekçileridir.'' ifadelerine yer verdi.

Editör: Zeynep Peksoy