Meclis'in tartışma konularının başında gelen ehliyet affı vatandaşlar tarafından çözüm bekliyor. Her Meclis açıldığından bu yana çözümün ne zaman geleceği konusunda kürsüde çözüm önerisi sunuluyor. Yaptıkları hatalardan dolayı pişman olduklarını dile getiren vatandaşlar ekonomik problemlerden dolayı ehliyetin geri verilmesini istiyor.

Facianın 14. yılı: Grizu patlamasında yitirdiğimiz madenciler anıldı Facianın 14. yılı: Grizu patlamasında yitirdiğimiz madenciler anıldı

Yaşadıkları problemler bir yana el konulan ehliyetlerinden dolayı trafiğe de çıkamıyorlar. Bu durum onları hem piskolojik hem de ekonomik olarak yıpratmış durumda.

VATANDAŞLAR UMUTLA EHLİYET AFFI BEKLİYOR

Milyonlarca vatandaşın "Dayanacak gücümüz kalmadı" yazılarıyla sosyal medya platformlarından her gün gündem olmaya devam ediyorlar. Şoförler yaptıkları hatalardan pişman olduklarını belirtirerek yüz kızartıcı suç işlemediklerini kazaya dahil olmayan 1 milyon şoförün ehliyetlerinin geri verilmesini istiyorlar. Konunun uzaması şoförlerin ciddi ekonomik sorunları yaşamalarına sebep olurken ehliyet affının yüzyıla çok yakışacağını savunuyorlar. vatandaşlar zorlu ekonomik şartlarla çalışamadıkları için baş edemediklerinden bahsediyorlar.

Şu an işsiz olan mağdurlar hem ekonomik açıdan hem de mental açıdan problemler yaşıyor. çeşitl problemler yaşayan vatandaşların en büyük sorunlarından birisisi ise sürücü belgeleri olmadıkları için trafikte yer alamayıp, çalıştıkları yerlerde araç kullanamıyorlar. Bu durum ailelerine bakamamalarına ve geç emekli olmalarına sebep oluyor.

EHLİYET AFFI ÇIKACAK MI?

Trafik kurallarına uymayan, alkollü araç kullanma, hatalı sollama gibi husularda trafik ekipleri ehliyetlere el koyuyor. Birçok siyaset otoritesinin gündemine gelen ehliyet affı konusu meclisin gündeminde önemli konuların başında geliyor.

Sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlara yönelik CHP çözüm önerisini Meclis'e sundu. Trafikte ihlal yapan sürücülerin belirli bir miktar para ödendikten sonra ehliyetlerinin tekrar geri verilmesi için birçok millet vekili kanadındaki yetkili isimler konunnun çözülmesi için Meclis'te konuşma yapmıştı.