TBMM oturumunda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, TBMM oturumunda söz aldı. Altay,  “EYT’lilerin mağduriyetini tıpış tıpış gidereceksiniz” diye konuştu.

Altay, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Yürütme organının Cumhuriyet Halk Partisi’nin politika önerilerini ve tavsiyelerini gecikmeli olarak da dikkate almasından aslında memnunuz. Ama tabii, bunu yaparken bir kere de işi tam olarak yapabildiğine de tanık olmadık. Tıpkı taşerona kadro gibi ki orada eksiklikler var, emekliye 2 bayram ikramiyesi gibi orada eksiklikler var, elektrik faturalarından TRT payının kesilmesi gibi burada da eksiklikler var. Nihayet, 2018’den beri söylenen, herkesin, hepimizin diline pelesenk olan 3600’le ilgili yürütme bir adım atacağını dün beyan etti. Tabii, nihai kararı verecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi. Yürütme, bunu ocakta geçerli olacak şekilde getiriyor, bunu anlamak mümkün değil işte. Ya, millet inim inim inliyor. Millet açlıktan kırılıyor. Memura bir jest yapılacak, kamu çalışanlarına, emeklilere bir jest yapılacak. “Efendim, biz bunu ocakta yapacağız.”

Sayın Turan, soruyorum: Niye ocak? Gelin, yürütmenin teklifini -gerçi milletvekilleriniz imza atacak- Meclise getirin -Meclis de bir kere Meclis olduğunu göstersin kardeşim- bunu temmuz yapalım. “Efendim, ek bütçe gerekebilir.” Hay hay, parti olarak söz veriyoruz, ek bütçeyi bir saat içinde, bir gün içinde çıkaracağımızı beyan ediyoruz, taahhüt ediyoruz. Niye ocak ya? Millet inim inim inliyor yani millete “Altı ay sonra sana biraz bir şey vereceğim.” demenin mantığı var mı? 2018’de bizzat Tayyip Bey’in ağzından çıkmış, verilmiş bir söz var: “Efendim, yapıyoruz; ocakta.” Tek gerekçeniz ek bütçe ihtiyacıdır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak -eminim, diğer partiler de buna “Hay hay!” diyecekler- 3600’ün temmuz ayından itibaren geçerli olmasını istiyor ve talep ediyoruz.

Şimdi, hiç evelemeyin gevelemeyin, EYT’lilerin de bu mağduriyetini -aha buradan söylüyorum- paşa paşa, tıpış tıpış gidereceksiniz. Hiç kaçacak bir… Gülme Ramazan Bey, gülme, gülme. EYT’lilerin mağduriyetini tıpış tıpış gidereceksiniz ve Türkiye’nin bir EYT sorunu da kalmayacak. Diyoruz ki: Hep beraber yapalım, fatura size çıksın. Sıkıştıkça, millet nezdinde itibar kaybettikçe bir şeyler verir gibi yapıyorsunuz, bari bunu da doğru dürüst yapın. Ben, 3600 meselesinin temmuzdan geçerli olacak şekilde yürürlüğe girmesi gereğinin altını çiziyorum, bir.

İstanbul Valisi Davut Gül: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı İstanbul Valisi Davut Gül: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı

Sayın Başkan, Sayın Nebati’yle burada beraber yasama faaliyetinde de bulunduk; bir sözü, bir gerçeği ortaya koydu ama sanıyorum biraz fırça da yemiş galiba Beyefendiden. Şu ne demek ya? “Ya” derken kusura bakmayın. “Bu sistemden dar gelirliler hariç; üretici firmalar, ihracatçılar kâr ediyorlar, çarklar dönüyor.”