TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Üniversite mezunu işçiler, uzun yıllar boyunca eğitim alıp bilgi kazanmış olmalarına rağmen işçi statüsünde çalışmaya devam ediyorlar. Bu işçiler düşük ücretler ve sınırlı iş güvencesi ile karşı karşıya kalıyor. İş bulma zorluğunun yüksek olmasından ötürü, birçok kişi bu durumu kabul etme mecburiyetinde kalıyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üniversiteli işçilerin yaşadığı mağduriyetleri dikkate alarak konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Gürer, "Üniversiteli işçilerin özlük hakları verilerek memur kadrolarına geçişi sağlanmalıdır. Bu konuda toplu iş sözleşmesinde de madde yer almasına rağmen süreç hala gerçekleşmemiş, aradan geçen 5 yıl sürede de verilen sözler tutulmamıştır. Çalışma yaşamının içine düşürüldüğü bu durum gerçekten sorunlu bir durumdur. Çünkü aynı işi yapan arkadaşının neredeyse yarısı düzeyinde bir maaş alan kişinin huzurlu çalışabilmesi, daha verimli çalışabilmesi ve orada kendini mutlu hissedebilmesi de gerçekleşmiyor." dedi.

Mağduriyetler giderilmeli!

"İş verimini arttıracak bir uygulama, eşit işe eşit ücret, asıl işe asıl kadro uygulaması sağlanarak buradaki mağduriyetler sonlandırılmalıdır. Dönem dönem çok sayıda bakanın ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın kadro vereceği yönündeki sözleri boşlukta durmaktadır. Bir an önce kadrolar verilmeli, mağduriyetler giderilmeli, işçiler arasında taşeron, kadrolu, kadrosuz gibi tanımlar ortadan kaldırılarak herkes kurum kadrolarında yer bulmalıdır." ifadelerinde bulundu.