CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, rant planı mahkeme kararıyla iptal edilen Çekmeköy'deki parka yeniden iş makinalarının girdiğini açıkladı. 

Çekmeköylüler, aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan parka Çekmeköy Belediyesi’nin kapalı pazar alanı inşa etmesine izin vermemek için 62 gündür nöbet 

Twitter hesabından açıklama yapan Kaftancıoğlu, "Vatandaşın nöbet tuttuğu Çekmeköy’deki parka suçluluğun telaşı içinde iş makinalarını sokmuşlar ve yasal süreci beklemeden ağaçları sökecekler! Pazar yapma bahanesiyle (parkın bitişiği kapalı pazar alanı zaten) rant uğruna yapmadıkları yok ama az kaldı tamamı yargılanacaklar!" dedi. 

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Çekmeköylülerin yapılaşmaya açılmaması için 62 gündür nöbet tuttuğu park alanına bugün belediye tarafından, çevik kuvvet eşliğinde iş makineleri sokuldu. 

İş makinelerinin parka girmesini istmeyen yurttaşlar polise engel olmak istedi. Polisin sert müdahalesinin ardından en az 12 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimler arasında CHP'li isimler de var.