Türkiye genelinde emekliler, emekli maaşları arasındaki belirgin dengesizliklerin düzeltilmesi amacıyla İntibak Yasası'nın hayata geçirilmesini talep ediyor. Bu talep, benzer hizmet yılı ve prim kazancına sahip olan emekliler arasındaki maaş farklılıklarının neden olduğu ekonomik zorlukların giderilmesini amaçlıyor. 

Birçok emekli, aynı süre boyunca benzer hizmetleri yerine getirerek ve aynı düzeyde prim ödeyerek emekli olmalarına rağmen aldıkları maaşlarda belirgin farklar oluşuyor. Bu durum, emekliler arasında adil olmayan bir ekonomik dağılıma yol açarak birçok kişinin geçimini zorlaştırıyor.

Emeklilerin talep ettiği İntibak Yasası, emeklilik maaşlarının daha adil bir şekilde hesaplanmasını ve benzer hizmet şartlarına sahip olanların arasındaki adaletsizliğin giderilmesini hedefliyor.

Emekliler, bu taleplerinin sadece kişisel bir mesele olmadığını, aynı zamanda bir adalet sorunu olduğunu vurguluyor. Benzer koşullarda emekli olan her bireyin, emeklilik maaşlarının adil ve eşit bir şekilde hesaplanması gerektiğine inanıyorlar.

İntibak Yasası Meclis'e taşıdı!

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, İntibak Yasası'nı Meclis'e taşıdı. 

Barut, "EYT kader değildir diye feryat ettiler sonunda sorunlarına çare arayan emeklilikte yaşa takılanlar için iktidar bir adım atmıştı ama atılan bu adımında yetersiz olduğunu herkes görmüş oldu. Kendilerine kısaca EYT mağduru olarak tanımlayan binlerce kişi halen sorunlarına çare aramaktadır. Öncelikle bilinmelidir ki EYT mağdurları kimseye yük değildir. Ülke ekonomisine külfet değildir. Aksine bu insanlarımız alın terleriyle çalışmış büyük fedakarlıklarla ülkesi ve milleti için çalışmıştır. Ancak emeklerinin karşılığını alamamış yasal haklarıda ellerinden gasp edilerek büyük bir mağduriyet yaşanmıştır. Bugün gelinen noktada hakkı olmasına rağmen yüz binlerce EYT mağduru; emekli olamamış, prim gün şartı dayatmasıyla bankalara borçlanmış, sağlık haklarından yararlanamamış ve yine mağdur edilmişlerdir." 

Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği (ETTDER) kademeli emeklilik için Meclis'te! Emeklilikte Tarihe Takılanlar Derneği (ETTDER) kademeli emeklilik için Meclis'te!

"8 Eylül 1999 tarihinden sonra işe giren insanlar için bir gün ile 17 yıl daha fazla çalışmak zorunda bırakılmıştır. Tüm bunların yanı sıra EYT mağdurlarının 1999 öncesi ve sonrası emekli aylık bağlanma oranları hesaplanmasında ABO olarak bilinen bu hesaplamada yapılan değişiklik sonucunda maaş tutuarı üzerinden de çok ciddi kayıpları bulunmaktadır. Milyonlarca EYT mağduru hala haksızlıkların bitmesini, sorunların çözülmesini beklerken iktidar oralı bile olmamaktadır. ABO katsayısının düşürülmesi sonucunda bile bugün milyonlarca emekli 7500 lira emekli maaşına mahkum edilmiştir. Bu çıkmaz muhakkak ki son bulmalıdır." ifadelerinde bulundu.