"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Az bulutlu
18°
34,3051 %0.18
37,2127 %0.08
2.331.571 %1.875
3.012,74 0,03
Ara
İşçi Haber Siyaset CHP'nin "Sivas ve Başbağlar katliamı" araştırma önergesi kabul edilmedi

CHP'nin "Sivas ve Başbağlar katliamı" araştırma önergesi kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin "Sivas ve Başbağlar katliamı"na ilişkin verdiği araştırma önergesi reddedildi.

Partisinin grup önerisi üzerine konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye'nin yakın tarihinde Madımak ve Başbağlar gibi insanlık dışı olayların yaşandığını belirtti.

Erol, Madımak davasının zaman aşımından düşmesinin toplum vicdanında derin bir yara açtığını vurguladı.

AK Parti'nin en doğru işlerinden birinin 12 Eylül darbecilerini yargılamak olduğunu ifade eden Erol, "Bu ülkenin demokrasisini ve insanların yaşam hakkını tehdit eden süreçlerin yargılanması önemliydi. Madımak katliamı sadece o insanlara değil, Alevilere ve düşüncelerini özgürce ifade edenlere yönelik bir saldırıydı. Madımak katliamının zaman aşımı nedeniyle yargılanmaması doğru değil. Katillerin adalet önünde hesap vermesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Erol ayrıca, Başbağlar'da da derin güçlerin toplumu karşı karşıya getirmeye çalıştığını belirtti.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya ise 1993 yılında yaşanan olayların Türkiye'de büyük planların bir sonucu olduğunu ve toplumsal fay hatlarını harekete geçirmeyi amaçladığını söyledi.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş ise her iki olayın da toplum üzerinde derin izler bıraktığını ve Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak kaldığını vurguladı.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit ise "Alevilerin sürekli olarak sistematik katliamlara maruz kaldığını" iddia etti.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Madımak ve Başbağlar katliamlarının toplumsal barışa karşı yapılmış girişimler olduğunu belirterek, "Başbağlar ve Madımak katliamları, demokratik hukuk sınırları içinde ele alınmış ve acılar üzerinden siyaset yapılmamıştır. İki katliamı gerçekleştiren eller aynıdır. Terörle mücadelemiz demokratik hukuk çerçevesinde devam edecek." dedi.

Yapılan oylama sonucunda, CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *