Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Zümrüt Gıda fabrikasında  kriz bahane edilerek üretim durduruldu. Fabrikada çalışan işçiler ise hiçbir hakları verilmeden işten çıkarıldı. 

MAAŞ VE TAZMİNAT ALAMADILAR

İşçiler, maaşlarının ve tazminatlarının verilmeden üretimin durdurulduğunu ve fabrika sahibinin resmi olarak iflas etmediğini söyledi. İş yeri sahibinin resmi olarak iflas ilan etmediğini belirten bir işçi ise “Patron ‘iflas ettim param yok’ deyip paramızı vermiyor ama resmiyette de iflasını vermemiş. İçeride şu an üretim yok. Sadece depocular duruyor. Onlar da kalan malzemeleri gönderiyor” diyor.

"ARTIK BEKLEYECEK DURUMUMUZ KALMADI"

11 Mart Pazartesi günü bekleyişe geçen işçiler gün boyu muhatap bulabilmek için mücadele verdi. 2 buçuk aydır maaşlarını alamadıklarını ifade eden işçilerden Eyüp Çil “Maaşlarımızı da zaten iki buçuk aydır alamıyoruz. Şimdi de ‘Bir ay sonra sizin çıkışınızı verelim. Toplu çıkışınız gerçekleşsin’ diyorlar. Bu durumda işsizlik maaşından da Mayıs ayında yararlanabiliyoruz. Ama artık bekleyecek durumumuz kalmadı” diye konuşuyor. 

Büro Memur-Sen'den tasarruf paketi tepkisi: Kamu görevlilerinden başlanılması anlamsız Büro Memur-Sen'den tasarruf paketi tepkisi: Kamu görevlilerinden başlanılması anlamsız

12 yıldır bu fabrikada çalışan Mahmut Doğan ise “4 çocuğum var. Dördü de okuyor. Onlara para yetiştiremiyorum. Birinin muhatabımız olmasını bekliyoruz. Maaşımızı 15 gün sonra vereceklerini söylüyorlar. Çıkışımızı vereceklerini söylediler ama hiçbir şey belli değil” diyor.

Editör: TE Bilişim