Türkiye'de yıllardan beri yüksek seyreden döviz kuru ve enflasyon, otomobil sahibi olmayı zorlaştırıyor. Sıfır kilometre araç almak, son indirimlere karşın hala kolay görünmezken Türkiye otomobil pazarında Çin markaları kendini hissettirmeye başladı.

Chery, MG, Skywell, Vohan gibi markalarla Çin, Türkiye pazarında ses getirirken otomobil almak isteyenler Çin arabalarını almak mantıklı mı sorusuna yanıt aramaya başladı.

ÇİN OTOMOBİLLERİ ALMAK DOĞRU MU?

Çin'in Türkiye'ye getirerek satmaya başladığı araçların başında Skywell gelirken markanın elektrikli otomobil pazarında başı çektiği görülüyor.

Araç almak için en doğru zaman hangisi? Kredi ayrıntısı ortaya çıktı! Araç almak için en doğru zaman hangisi? Kredi ayrıntısı ortaya çıktı!

MG, Vohan, Chery gibi markaların da reklamları özellikle internet mecrasında çok sık karşımıza çıkarken Chery'nin trafikte yaygınlık kazandığı fark ediliyor. Özellikle büyükşehirlerde kendini belli eden Chery SUV pazarını yerinden oynatacak gibi görünüyor.

ÇİN OTOMOBİLLERİ NEDEN ALINIR?

Türkiye'de döviz kurunun TL karşısında aşırı değerli oluşu, otomobillerin de fiyatını yüksek tutarken Çin otomobillerine olan ilginin ekonomik yanı ağır basıyor.

Yüzde 10 ÖTV alınan otomobiller belli oldu: İşte ortaya çıkan fark Yüzde 10 ÖTV alınan otomobiller belli oldu: İşte ortaya çıkan fark

Özellikle SUV tipli araçlar olarak karşımıza çıkan Çin otomobilleri, Türkiye'de satışta olan muadillerinden çok daha ekonomik seviyelerde bulunuyor. Otomobil almak isteyenler bu nedenle Çinli otomobillere yönelebiliyor.

ÇİN OTOMOBİLLERİ KALİTELİ Mİ?

Çin marka otomobilleri almak isteyenler ekonomik fiyat listeleriyle karşılaşırken akıllarında öne çıkan en kritik soru "Acaba Çin otomobilleri kaliteli mi?" şeklinde oluyor.

Düğün maliyeti en az 500 bin lira... TESK: Kredi desteği gerekli Düğün maliyeti en az 500 bin lira... TESK: Kredi desteği gerekli

Otomobillerin kalitesi, kullandıkça ortaya çıkacağından bugün Türkiye pazarında yayılmaya başlayan Çin marka araçların yaptıkları kilometre ve yıllar karşısında ne kadar diri durduklarına göre bir değerlendirmede bulunmak daha doğru olacak gibi görünüyor.

ELEKTRİKLİ FARKI

Çin marka araçların en büyük avantajı elektrikli motor yatırımlarını erken tamamlamış olmaları. Neredeyse her markanın elektrikli bir seçeneği mevcut bulunuyor. Bu da Türkiye'de TOGG, Volvo, BMW gibi markalar dışında şimdilik elektrikli motorların yayılmamasından ötürü özellikle ekonomik fiyatlarla Çin otomobillerini öne taşıyor.