Son günlerde annelerin şikayetleri üzerine gündeme gelen Huggy Wuggy karakterine tepkiler büyüyor.

Sosyal medya üzerinden seslerini duyurmak  için çabalayan annelerin sesi gündem oldu. Mavi Balina, Momo derken şimdi de Huggy Wuggy çocukların korkulu rüyası oldu.

Kasımpaşa Mevlevihanesi 99 yıl sonra kapılarını açtı Kasımpaşa Mevlevihanesi 99 yıl sonra kapılarını açtı

İnternet üzerinden Mavi Canavar olarak bilinen sanal karakterin videolarını izleyen çocuklar, korkudan uyuyamayacak hale geliyor. Özellikle okul sıralarında yayılan akım nedeniyle pek çok aile endişeli. Oyunu okuldaki arkadaşından duyup oynayan pek çok çocuğun, artık yalnız uyuyamadığı, çığlık çığlığa uyandığı anneleri tarafından anlatılıyor. 

Bazı anneler çocuklarının yaşadıklarını sosyal medyadan paylaştı. Aynı durumdan mağdur olan bir anne “Siren Kafa odana gelecek, Huggy Wuggy seni yiyecek diye çocuğumu korkutan arkadaşları var. Biz bu içeriklerden uzak tutsak bile çocuklar arasındaki yayılımı durduramıyoruz. Pek çok aile ile görüştüm, bu anlattıklarımı dikkate bile almadılar. Gerçekten çıkmaza girdik” dedi. Bir başka anne 3’üncü sınıfa giden çocuğunun korku içeriklerini arkadaşlarından duyduğunu söyledi: “Her gün gelip sordu, uzak tutmaya çalıştık. Fakat başaramadık. Evde sürekli bağırıp çağıran, garip sesler çıkaran birine dönüştü. Sanki biri onu kontrol ediyor gibi davranıyor.” dedi.

Okullarda çocuklar arasında yayılan oyun karakterinin bahsini öğretmenler de duyduklarını ve çokça yayıldığını söylüyorlar. Bununla beraber korkudan uyuyamayacak hale gelen çocuklar için terapi talepleri de artışa geçti.

TİKTOK'TA AKIM OLDU

Geçtiğimiz günlerde Tiktok'ta patlayan akımda anneler çocuklarını odaya kitleyerek hayalet videosu açtı. Korkudan kaçmaya çalışan ancak kapıyı açamayan çocukların içler acısı halleri izleyenleri öfkelendirdi. Çocukların korkutulması Tiktok'ta binlerce beğeni aldı.