Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, partisi tarafından tekrar aday gösterildi. Tekrar aday olduğunu açıklayan Aşgın’ın yaptığı açıklama dinleyenleri hayretler içinde bıraktı.

Halil İbrahim Aşgın’ın yaptığı açıklama şu şekilde : “En ufak bir çatlak ses,en ufak farklı bir şey görürsem;evet Türk attan inince Mevlâna’dır Yunus’dur dedik ama Türk ata binince Yavuz’dur,Kanuni’dir,Süleyman’dır. Bunu da unutmayın. Bunu da unutmayın! Evet biz ata binmesini de biliriz. Attan inmesini de biliriz. Bizi kimse ata bindirttirmesin. Kimse ata binmeye zorlamasın. At binenin,kılıç kuşananındır. Kılıcımız da keskindir ama biz kılıcımızı kılıfına koyduk. Baltamızı torbasına koyduk. Asla, bizim elimizde gül var. Bizim elimizde gül demetleri var. Kimse kılıcımızı elimize aldırmasın. Bu anlamda bütün personelimizden ben birlik istiyorum.Beraberlik istiyorum. Kardeşlik istiyorum.

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

“YAVUZ OLMAYACAĞIMIZ ANLAMINA GELMEZ!”

Bundan sonra en ufak öyle bir yanlışlığa müsade etmiyeceğimin de açıkça bilinmesini isterim.
Biraz önce de ifade ettiğim gibi bizim derdimiz sevgi muhabbet. Bizim derdimiz Yunusça bir dil. Bize yakışan Mevlanaca bir duruş,Hacı Bektaşca bir duruş ama bu Yavuz olmayacağımız anlamına gelmiyor. O yüzden hep beraber gönül birliği ile yürüyeceğiz.”

Halil İbrahim Aşgın kimdir?

Dr. Halil İbrahim Aşgın  1973’te Çorum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çorum’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Marmara Üniversitesinde “5393 Sayılı Belediye Kanunu Çerçevesinde Yerel Özerklik Açısından Belediyeler” başlıklı teziyle yerel yönetimler alanında yüksek lisansını tamamladı.

Dil eğitimi için İngiltere’de bulundu. Hitit Üniversitesinde “Din-Siyaset İlişkisi Bağlamında Milli Görüş Hareketi” tezi ile din sosyolojisi alanında doktora derecesi aldı. On yedi yıl Yabancı Dil, Bilgisayar, Meslekî Eğitim ve Yeminli Mütercim Tercümanlık Merkezi Kurucu Müdürlüğü (Esnaflık) yaptı.

Hitit Üniversitesinde dört yıl yerel yönetimler alanında akademisyenlik yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda kuruculuk, yöneticilik ve sözcülük gibi görevler aldı. Dr. Halil İbrahim Aşgın, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nde Çorum Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

İyi derecede İngilizce bilen Aşgın, evli ve 4 çocuk babasıdır.