Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz dakikalarda bazı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında satır başlıkları şu şekilde:

Buradaki çalışmalarımızı, illerinizdeki arkadaşlarımıza ve milletimize aktarmanızı istiyorum. Böylece soru işaretleri ve kafalardaki kırgınlıkları gidererek 2023'e çok daha güçlü hazırlanabiliriz.

Bazen mücadelemizi sürdürürken üslubumuzu sertleştirmek zorunda kalıyoruz. Ne diyor Akif; Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem, gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem, Doğduğumdan beridir aşıkım istiklale, bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale.

Hiçbir vatandaşımıza kendisini sahipsiz hissettirmeyeceğiz. Dışarıda Suriye'den Irak'a, Libya'dan Karabağ'a mazlumun olduğu her yerde bu onurlu duruşumuzu koruyacağız. Bu fakir kendimi bildi bileli böyle. Değişmedik. Değişmeyeceğiz.

Maziden atiye kurduğumuz köprünün ne kadar güçlü olduğunu Adana'da gördük. Gençlerimize sevgileri, coşkuları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Önümüzdeki seçimlerde 6 milyonu aşkın evladımızın ilk defa sandık başına gideceğini düşününce gençlerin önemi kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Oradan dönerken kaza geçirerek hakka uğurladığımız 3 evladımız oldu. Rabbim mekanlarını cennet eylesin.

Aynı gayretle mücadeleye daha uzun yıllar milletimizin emrinde olmayı sürdüreceğiz. Geçtiğimiz 20 yılda demokrasi ve özgürlükler konusunda sessiz devrimleri gerçekleştirmemiz tesadüf değil. Kim bu kardeşinize saldırıyorsa Türkiye'ye saldırıyor demektir. Bu kardeşinize ve Cumhur İttifakı'na saldıranlar aslında büyük ve güçlü Türkiye idealimiz ve Türkiye'nin bizzat kendisine düşmanlık ediyorlar. İşte CHP'nin başındaki zat da altına gizlenenler de birer kukladır. Ama biz asıl savaşı onların ağababalarına karşı veriyoruz.

Bu kavga da yeni değildir. Çağdaşlık sanarak sarıldıkları yalanlar ulu bir çınar değil çürük bir kabuktur.

Bizim hayalimiz "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. o satıh da bütün vatandır" idealidir. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ve 2053 vizyonuna kavuşturacağız.

Türkiye geçmişte takoz siyasetinden, ayrıştırma siyasetinden çok çekti. Bugün bunlara rağmen Türkiye'yi bölgesinin lideri dünyanın ilk 10 ekonomisinden bir haline getirmeye çalışıyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Bunun dışarıda birilerini rahatsız etmesini anlıyoruz. Bizi asıl düşündüren içeride bunların sesleri olanların kimin nam ve siyasetine hizmet ettiğidir.

Misak-ı Milli sınırlarından, Ege'de olanlara. Bunun sayısız örneği vardır. Bunların hiçbiri verilen sözlerin tutulması değildir. Son dönemde bize NATO'nun genişlemesi konusunda bize esnek olmayı telkin edenlerin ısrarı kararlı duruşumuzun haklılığını göstermektedir. Beklentilerimiz karşılanmadan tutum değişikliğine gitmeyeceğiz.

Bakan Yerlikaya açıkladı! İşte FETÖ'ye yönelik Kıskaç-13 operasyonlarının detayları Bakan Yerlikaya açıkladı! İşte FETÖ'ye yönelik Kıskaç-13 operasyonlarının detayları

Evet dünya beşten büyüktür. Bunu şimdi kendileri söylemeye başladılar. Artık bunun olamayacağını konuşmaya başladılar. Dediğimize gelecekler. Allah ömür verirse bunu da göreceğiz. İşte Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi Birleşmiş Milletler bir karar alabiliyor mu? Ukrayna ile Rusya ile ilgili bir karar alabiliyorlar mı? Alamazlar. Niye? Çünkü BM güvenlik konseyinin daimi üyesi. Alacak bir karar olursa iki dudağına bakıyor.

Türkiye ekonomi modeliyle bu sıkıntılı süreci ülkemiz için avantaja çevirecek adımları atıyoruz.

Tarımsal faaliyetler hem çiftçilerimizin ana geçim kaynağı hem 85 milyonun geleceğine güvenle bakabilmesinin garantisi olması açısından önemli bir sektördür.

Salgın döneminde bu gerçeği hiçbir gıda ürününde sıkıntı çekmeyerek gördük, yaşadık. 

Yeni düzenlemeleri yakında hayata geçireceğiz, gerçek ne olursa olsun muhalefet ve mandacı ekonomistler buğday ithal ediyoruz yaygarasını tekrarlamaktan geri durmuyor.

Çiftçilerimize sık sık dünyadaki olumsuz gelişmelere işaret ederek bir karış toprağı boş bırakmadan ekim yapmaları tavsiyesinde bulunmuştuk. 

Buğday ve Arpa alım fiyatlarını ve teşvik rakamlarını açıklamalar istiyorum.

Toprak Mahsulleri Ofisi bu yıl ton başına arpa alım fiyatı 5500 lira ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlenmiştir. Prim ödemesinden ürününü TMO'ya veren çiftçilerimiz yararlanabilecektir.

Ekmeklik buğdayda ton başına alım 6 bin 50 lira ve bin lira prim olmak üzere toplamda ton başına 7 bin 50 lira ödeme yapacağız.

3600 ek gösterge diye bilinen bir hazırlık yürütüyoruz. Nihayet bu çalışmayı tamamladık. Yarınki kabine toplantımızın ardından yapacağımız Millete Sesleniş konuşmasında detaylarını açıklayacağım. 

Üzerinde çalıştığımız çalışma ile sadece 4 meslek grubunun değil 5 milyon memurumuzun tamamını kapsayacağının müjdesini vermek istiyorum.

Kaynak: CNN