Adıyaman Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincik ilçesinde vatandaşlara hitap etti.

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müjdeyi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sincik-Malatya karayolu projelendirildi en kısa zamanda burayı da yapacağız. Bakanım burada kendisine talimatı verdim. Ayrıca Sincik-Kahta arası yol çok çok virajlı." ifadelerini kullandı.

"BAKANIMA TALİMATI VERDİM"

Deprem gibi ortak bir acı karşısında bile kendi küçük hesaplarından vazgeçmeyenleri maşeri vicdana havale ediyoruz. Sincik-Malatya karayolu projelendirildi en kısa zamanda burayı da yapacağız. Bakanım burada kendisine talimatı verdim. Ayrıca Sincik-Kahta arası yol çok çok virajlı."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'daki AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nın ardından Kahta ilçesine geçti. Kahta Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Erdoğan, sevgi, coşku ve ahde vefaları için tüm Kahtalılara teşekkür etti.

Alandaki bir afişi işaret ederek, "Aynen dediğiniz gibi, 'Babalar sözünü tutar.' Tuttuk mu? Duyanlara duymayanlara, tuttuk mu? Allah'ıma hamdolsun ben de bu sözü tutmanın mutluluğu içinde sizlerle bir aradayım." diye konuşan Erdoğan, geçen yıl 20 Mayıs'taki Adıyaman mitinginde Kahtalılara söz verdiğini, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini suhuletle atlattıktan sonra ilk fırsatta Kahta'nın misafiri olacağını söylediğini hatırlattı. Erdoğan, "Nasip bugüneymiş. Gönüllerimizi buluşturan Rabbime hamdolsun. Kahta'da bulunmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum." ifadelerini kullandı.

"Kahta'da 700 konut teslim edildi"

Erdoğan, depremlerde ilçede 613 binanın yıkıldığını, acil yıkılacak bina sayısının ise 197 olduğunu söyledi.

1 Mayıs'ta gözaltına alınmışlardı: 182'si serbest bırakıldı 1 Mayıs'ta gözaltına alınmışlardı: 182'si serbest bırakıldı

Ağır kış şartlarına ve deprem alanının büyüklüğüne rağmen ilk günden itibaren depremzedelere ulaşmak için seferber olduklarını ifade eden Erdoğan, resmi kurumlarla, belediyelerle, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle el ele vererek barınma başta olmak üzere acil ihtiyaçları karşılamaya, sorunları çözmeye gayret ettiklerini dile getirdi.

İradelerini aşan sebepler dolayısıyla gecikmeler yaşanmış olabileceğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ama, 6 Şubat'tan beri verdiğimiz mücadelenin şahidi sizlersiniz. Toplam 11 ilimizi ve 14 milyon vatandaşımızı doğrudan etkileyen, böylesi bir afetin altından kalkmanın kolay olmadığını biliyorsunuz. Biz, bunlara aldırmadan çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Depremin 1. yıl dönümünde inşasını tamamladığımız afet konutlarının teslimini yapmaya başladık. Cumartesiden bu yana Hatay'da, Gaziantep'te, Kahramanmaraş'ta, Şanlıurfa'da, bugün de Adıyaman'da kura ve anahtar teslim törenlerimizi gerçekleştiriyoruz. Kahta'da 535'i merkezde, 165'i kırsalda, toplam 700 deprem konutunu hak sahiplerine teslim ettik. Yeni evlerinin hak sahibi kardeşlerimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Deprem konutlarının teslimine hız kesmeden devam edeceğiz. Bu konuda Kahtalılardan müsterih olmasını özellikle istirham ediyorum. Şunu lütfen hiçbir zaman unutmayın. Bizim derdimiz millet, gayemiz hizmettir. Başkaları hangi gündemlerin kuyruğuna takılırsa takılsın, hangi hesapların peşinde koşarsa koşsun bizim en öncelikli konumuz deprem bölgesidir. Depremzedelerimizi bir an önce güvenli, huzurlu ve dayanıklı yuvalarına kavuşturmaktır."

"Millete hizmetkar olmaya geldik"

Erdoğan, alanda bulunanların coşkusuna dikkati çekerek, "Bacılarımın bu aşkı, bu sevdası inanıyorum ki sandıkları patlatır. Siz bana 'Baba' diyorsunuz ama siz de babasınız. Şimdi daha çok koşturacağız. Her zamankinden daha fazla çalışacağız." dedi.

Kahtalıların istasyon talebine ilişkin miting alanındaki pankartlardan birinin dikkatini çektiğini bildiren Erdoğan, bakanlara talimat verdiğini, istasyon sorununun çözüleceğini söyledi.

"Sizlere olan minnettarlığımızı, eser ve hizmet siyasetimizin çıtasını yükseğe taşıyarak tüm aleme göstereceğiz." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öyle enteresan şeyler buldunuz ki... Rahmetli anacığımın da şu apartmana pankartını asmışsınız. 'Tenzile ana, emanetin emanetimizdir.' Tenzile Anamın emaneti sizlere efendi değil, hizmetkardır. Her zaman söylediğim gibi biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. İlçemizin yeniden ayağa kalkması için ne gerekiyorsa onu yapmaktan geri durmayacağız.

Sevgili Kahtalılar, bundan bir sene önce tarihimizin en büyük ve yıkıcı doğal afetlerinden birini yaşadık. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 53 binden fazla canımızı toprağa verdik. Adıyaman, ilçeleriyle depremden en fazla zarar gören, en ağır kayıpları yaşayan illerimizin başında geliyor. Kahtalı vatandaşlarımız da depremin yıkıcı etkisine maruz kaldılar. İlçemizde 62 kardeşimiz enkazın altında kalarak vefat etti. Rabb'im deprem şehitlerimizin tamamının ruhunu şad, mekanlarını cennet eylesin."

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda bulunanlarla depremde hayatını kaybedenler için Fatiha okudu.

Editör: Zeynep Peksoy