"Haberin İşçisi, İşçi Haber."
İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
34,2639 %0.13
37,1458 %0.33
2.294.462 %-2.304
3.013,79 0,72
Ara
İşçi Haber Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gitti. Erdoğan zirve kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gitti.

Zirve kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Görüşme öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Rusya ile) Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyorum." dedi.

Erdoğan, "Ben sizleri de en kısa zamanda ülkemde ağırlamayı bekliyorum" dedi, Putin ise "Muhakkak geleceğim" yanıtını verdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Telefon diplomasisi ile görüşmelerimiz oldu. Arkadaşlarımız irtibat halindeler. Bakanlarımız irtibatlarını sürdürdüler. Şu anda birlikte yapmakta olduğumuz çok önemli bir adım var. Akkuyu. Arzumuz onu bir an önce devreye almak. Ardından da Sinop Santrali'yle ilgili görüşmelerimiz var. Bu konuda ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. Konuyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız görüşmelerini sürdürüyor.

"RUS TURİSTLERİN TÜRKİYE'DE AĞIRLANMASI ÖNEMLİ"

55 milyar dolarlık hacim bizim için çok önemli değil. Bizim hedefimiz 100 milyar doları yakalamak. Ben buna ulaşabileceğimize inanıyorum. 7 milyon turistin ülkemize gelmesi bizler için çok önemli. Rus turistlerin Türkiye'de ağırlanması önemli. Bu konudaki samimiyetimize devam ediyor. Bunu aynı şekilde devam ettireceğiz. Yeter ki Rus turistler Türkiye'den memnun kalsınlar."

"RUSYA İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLER ADIM ADIM İLERLİYOR"

Rusya Devlet Başkanı Putin ise "Dünyadaki tüm zorluklara rağmen Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler adım adım ilerliyor." açıklamasında bulundu.

Putin, "Türkiye ile stratejik projelerimizi planlı şekilde hayata geçiriyoruz. Geçen yıl 6,7 milyon Rus turist Türkiye’yi ziyaret etti, turizmde rekor kırdık." dedi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye ile Rusya ilişkilerinin yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşındaki son durum, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırıları, Suriye'deki gerginliklerin çözümü ve terörle mücadele konuları değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgesel ve küresel barışın sağlanması için çaba göstermeye devam edeceğini vurgulayarak, Türkiye'nin Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmanın önce ateşkes, ardından barışla sona erdirilmesi için arabuluculuk yapabileceğini belirtti. Adil bir barışın tarafların memnuniyetini sağlayabileceğini ifade etti.

Erdoğan, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırılarının ve Lübnan'a yönelik tehditlerinin bölgesel ve küresel barış ile huzuru tehdit ettiğine dikkat çekerek, çatışmaların bölge ülkelerine büyük zarar vereceğini ve uluslararası toplumun İsrail'e karşı adım atması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin, sınırlarının hemen ötesinde terör tehdidi oluşturacak herhangi bir yapılanmaya izin vermeyeceğini belirten Erdoğan, özellikle Suriye iç savaşı gibi istikrarsızlıkların sona erdirilmesi gerektiğini ve Türkiye'nin bu konuda işbirliğine hazır olduğunu dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *