Cumhur İttifakı İzmir ve Ankara’nın ardından üçüncü büyük mitingini İstanbul Yenikapı’da düzenledi. Mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın döviz kuruyla ilgili açıklamaları damga vurdu. Erdoğan "Provakatif işler içine girenler bedelini ödeyecek. Hepinizin kimliğini, neler yaptığınızı biliyoruz. Seçimden sonra faturasını keseceğiz" dedi.

“HEPİNİZİN KİMLİĞİNİ BİLİYORUZ”

Yenikapı’da saat 15:00’da başlayan mitingde Biinali Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıktı. ‘Hepinizin kimliğini, neler yaptığınızı biliyoruz’ diyen Erdoğan "Dövizi tırmandırmaya çalışıyorlar. Bakın bugün Yenikapı’dan onlara sesleniyorum. Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, döviz yükselecek şöyle olacak böyle olacak bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz. Seçimin arifesinde bu tür eylemlerin içerisine girenleri sesleniyorum. Hepinizin kimliğini biliyoruz, neler yaptığınızı biliyoruz. BDDK bazı adımlar attı. Ama şunu bilin ki seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceğiz. Bu milleti sömüremeyeceksiniz" diye konuştu.

Yılın ikinci enflasyon raporu 9 Mayıs'ta açıklanacak Yılın ikinci enflasyon raporu 9 Mayıs'ta açıklanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

“1 NİSAN’DAN SONRA ZAFERİN ŞENLİĞİNİ YAPARIZ”

"15 Temmuz'un hemen ardından 7 Ağustos'ta bu meydana bir araya gelip dosta düşmana kardeşliğimizi göstermiştik. Bugün Sayın Bahçeli ile AK Parti'ye ve MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimle Cumhur İttifakı'na güvenen tüm kardeşlerimle İstanbul için bir kez daha Yenikapı'dayız. Aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin tek yürek olduk.”

“İnşallah 1 Nisan'dan sonra bu zaferle beraber yine burada, şöyle çok fazla da uzatmadan bir de zaferin şenliğini yaparız. Hedefimiz 2023'e kadar otopark kapasitemizi 123 bin araca çıkartmaktır. Bay Kemal temelini attık nasip olursa Atatürk Kültür Merkezi'ni (AKM) de kısa bir zamanda bitireceğiz. Dünyada parmakla gösterilen bir AKM yapıyoruz. Opera binamız olacak daha büyük her yönüyle muhteşem.”

“YASSIADA’NIN İSMİNİ DEĞİŞTİRDİK”

Şimdi size bir sürpriz yapmak isterim. Bizim Yaslıadamız var ya, orayı da uluslararası toplantıların, görüşmelerin bir merkezi haline getirmek için çok az bazı şeyleri kaldı. Biz buranın adını değiştirdik, Demokrasi ve Özgürlükler Adası adını koyduk. Buranın resmi açılışını yapacağız. Uluslararası toplantılarımızı burada yapacağız.

“Şimdi sana bir müjde daha vereyim Bay Kemal. AKM'yi de kısa bir zamanda bitireceğiz. Sizin yaptığınız gibi değil, dünyada parmakla gösterilen bir AKM yapıyoruz. Bizim bir opera binamız olacak, her yönüyle muhteşem. Şu an inşaat devam ediyor. Bitirdikten sonra konsere gelirsin değil mi? Biz çağırırız. Ankara'ya gelemiyor, Külliye'nin içinde var. Orada 29 Ekim'de Fazıl Say'ın bir konseri olacak. Gelin tek millet olalım.”

Editör: TE Bilişim