Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde emekliye müjde verileceğini belirterek Kabine Toplantısı'nı işaret etmişti. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere müjde açıklaması uzun süredir zam bekleyen emeklileri tatmin etmedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kasım ayının ilk yarısından itibaren emeklilere bir seferliğe mahsus 5'er bin lira ödeneceğini ancak hem emekli olup hem çalışanların ise kapsama dışında olacağını belirtti. 

Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamadan memnun olmayan emekliler tepki gösterirken kazanılmış haklarını istediklerini belirterek maaşlarına zam yapılmasını ve mevcut ekonomik şartlarda çalışmaya devam etmek zorunda kalan emeklilere de ikramiye verilmesini talep etti. 

Emekliler sistemin adil olmasını ve tüm emeklilerin kök maaşına 5000 TL yansıtılmasını talep ediyordu. 

Çalışmayan emeklilere söz verildiği gibi Kasım'ın 15'inden önce SSK'lı, Bağ-Kur'lu ve emekli sandığı ayırt etmeden dul ve yetimler dahil Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi yapıldı. Dul ve yetimler hisseleri oranında emekli ikramiyesi aldı. Ancak çalışan emeklilere ikramiye verilmemesi büyük mağduriyetlere yol açtı.

Sabah'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine iletilen bilgiler üzerine Hazine ve Maliye ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarıyla görüşülmesini, iki bakanlığın bu konuda bir çalışma yapmasını istedi.

Dolar ve euro haftaya nasıl başladı? İşte güncel fiyatlar... Dolar ve euro haftaya nasıl başladı? İşte güncel fiyatlar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla gerekli maliyet hesaplamaları yapılacak. Bu konuda son sözü Başkan Erdoğan söyleyecek. Çalışan emeklilere de ikramiye verilmesi bütçe olanakları içinde finanse edilebilir ise değişiklik gündeme gelebilecek.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler "Çalışan emeklilere de verilmesi için Cumhurbaşkanımız, Bakanlara ayrıntılı çalışma talimatı verdi" ifadelerini kullandı.