Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel'e görüşmesinde eşlik edecek isim belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel, bugün saat 16.00'da bir araya gelecek. Özel'e, emekli büyükelçi Namık Tan eşlik edecek.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel'in beklenen görüşmesi bugün saat 16.00'da AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek.

İki ismin görüşmesinde birbirinden önemli konuların yer alması beklenirken, toplantıya dair dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Özgür Özel, görüşmede kendisine emekli büyükelçi Namık Tan'ın eşlik edeceğini söyledi.

NOT TUTACAK

Özel, "Bana büyükelçimiz Namık Tan eşlik edecek. Protokol ve görüşme düzeni ile devamında not tutulması açısından Cumhurbaşkanı’na da bir büyükelçinin eşlik etmesi bekleniyor. Henüz o ismi bildirmediler. Görüşmenin yeri ve saati bildirilirken, 'Heyet mi olacak, baş başa mı' dediler. Biz genel başkanın tek geleceğini, Tan’ın protokol gereği eşlik etmek ve not tutmak üzere yanımda bulunmasını arzu ettiğimizi söyledik. Onlar da Cumhurbaşkanı’na aynı düzeyde kimin eşlik edeceğini bize bildirecekler." dedi.

MASADA ÖNEMLİ KONULAR VAR

Gözlerin çevrildiği görüşmede iki liderin; yeni anayasa çalışmalarını, İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamları ile kalıcı barışın sağlanabilmesi için atılan adımları konuşması bekleniyor. Türkiye gazetesinden alınan bilgilere göre, Özel'in önümüzdeki günlerde yapmayı planladığı Filistin ziyaretinden de bahsetmesi öngörülüyor.

ESKİ GENEL BAŞKANLARI ARAMIŞTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın yapacağı görüşmesi öncesinde partisinin eski genel başkanlarını telefonla arayarak görüşlerini aldı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Özel, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Kemal Kılıçdaroğlu ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ı telefonla arayarak, Erdoğan ile görüşmesine dair bilgi verdi, görüş ve önerilerini dinledi. Özel, Erdoğan ile görüşmesine ilişkin daha önce de parti yöneticilerinin görüşlerini almıştı.