Ekonomik açıdan geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar için devletin sosyal yardımları devam ediyor. Bu kararlar arasında biri daha Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Özel sektör ve asgari ücret çalışanlarını ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkan kararı kapsamında milyonlarca vatandaşa doğal gaz ve elektrik faturası yardımı yapılacak. Ödenecek sosyal yardımla dar gelirli vatandaşlar rahat bir nefes alacak. 

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ YARDIMI KİMLERE VERİLECEK?

7420 Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan kanun ile beraber özel sektör çalışanlarına ve asgari ücretli çalışan milyonlarca kişiye aylık bin TL elektrik ve doğalgaz parası yardımı yapılmasına hükmedildi. Söz konusu destek için son tarih 31 Haziran 2023 olarak belirlenirken bu sayede toplamda 3 Bin TL ödeme alınabilecek.

Uzmanlar değerlendirdi: Faiz indirimleri ne zaman, doların durumu ne olacak? Uzmanlar değerlendirdi: Faiz indirimleri ne zaman, doların durumu ne olacak?

Kanuna eklenen geçici madde 1 bendinde yapılan düzenleme kapsamında "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren işverenler tarafından çalışanlara elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere 30/6/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) mevcut ücretlerine/prime esas kazançlarına ilave olarak yapılan aylık 1.000 Türk lirasını aşmayan ödemeler, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre prime esas kazanca dâhil edilmez ve bu tutar üzerinden 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu uyarınca gelir vergisi hesaplanmaz" denilerek aylık bin TL elektrik ve doğalgaz faturası giderinin ısınma yardımı olarak ödenmesine karar verildi.