Elektirkli otomobillerin 8-10 yıl içinde fosil yakıtlı araçların yerini alması beklenirken otomotiv sektöründe stratejiler belli olmaya başladı.

Avrupa'da benzin ve dizel araç yasağının uygulanması bir süreliğine ertelenirken elektrikli araçların, ülke ekonomilerinin akaryakıt ithalatı sorununa büyük çözüm getirmesi bekleniyor.

Ülkemizde elektrikli yerli otomobil Togg'un yollardaki yerini almasına kısa bir süre kala bir başka otomobil markası Dacia'dan elektrikli otomobil hamlesi geldi.

DACİA SPRİNG TÜRKİYE'DE

Yeni gelişmeye göre Dacia, Türkiye pazarına ekonomik bir elektrikli otomobil sürmeye hazırlanıyor.

Dacia Spring ismindeki modelin Türkiye'de ne kadar fiyatla satılacağı resmi olarak henüz belli olmazken markanın daha önce düşük fiyatlarıyla öne çıkması, elektrikli otomobil pazarında da en düşük fiyatın Dacia'ya ait olacağı tahminini ortaya çıkardı.

ELEKTRİKLİ OTODA ÖTV ORANI YÜZDE 10 OLDU

Türkiye'de kısa süre önce yapılan matrah düzenlemesiyle en alt seviyedeki motor seçeneğine sahip elektrikli modellerden alınacak ÖTV oranı yüzde 10’a indirilmiş, bu da pek çok elektrikli modelin ekonomik duruma gelmesini sağlamıştı.

DACİA SPRİNG ÖZELLİKLERİ NELER?

Çin otomobilleri Türkiye pazarını sallıyor: Almak mantıklı mı? Çin otomobilleri Türkiye pazarını sallıyor: Almak mantıklı mı?

SUV görüntüsündeki Dacia Spring'in tamamen elektrikli bir motora sahip olduğu bilinirken diğer elektrikli otomobillerin özelliklerine yakın değerler taşıyacağı tahmin ediliyor.