Gelecek Partisi, ilk mitingini İstanbul'da gerçekleştirdi. Sultanbeyli Buluşması'na partililer yoğun ilgi gösterdi. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, etkinlikte partililere seslendi. İktidara yolsuzluk ve ekonomik kriz üzerinden eleştirilerde bulunan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesine de tepki gösterdi.

Davutoğlu, "Sizi nasıl aldatıyorlar bakın. Bir sosyal konut projesi açıkladı Sayın Erdoğan. İşler zora girince ya bir yerde petrol bulduk diyorlar ama bir şey çıkmıyor. Ya da zaten yaptıkları bir projeyi allayıp pullayıp tekrar getiriyorlar. 2019 Aralık'ta bu projeyi getirmiştiniz. 100 bin konut demiştiniz. Peki 2.5 yıl oldu, nerede bu konutlar? Yok. Bu 250 bin konutu da bilin ki yapmayacaklar." ifadelerini kullandı.

SOSYAL KONUT PROJESİ TEPKİSİ

"Sizi nasıl aldatıyorlar bakın... Bir sosyal konut projesi açıkladı Sayın Erdoğan. İşler zora girince ya bir yerde petrol bulduk diyorlar ama bir şey çıkmıyor. Keşke bulsalar. Ya da zaten yaptıkları bir projeyi allayıp pullayıp tekrar getiriyorlar. 2019 Aralık'ta bu projeyi getirmişsiniz. 100 bin konut demişsiniz. Aylık 894 TL ödemeli demişsiniz. Peki 2.5 yıl oldu, nerede bu konutlar? Yok. Bu 250 bin konutu da bilin ki yapmayacaklar. Daha arsa tahsisleri bile yapılmadı. Dinlediniz mi Çevre Bakanı'nı? Diyor ki 'Para bulamayan eş dosttan yardım alsın.' Ne sanıyor bu bakan, onların eşi dostu hep milyarder ya herkesin eşi dostu milyarder zannediyorlar. Bunlar bu halktan koptular."

"EYT'LİLERİN ÇÖZÜM PAKETİNİ 2 YIL ÖNCE OLUŞTURDUK"

"EYT'lilerin çözüm paketini iki yıl önce oluşturduk. Çalışma Bakanı Aralık'ta çözecekmiş. Günaydın, günaydın... Geldiğimiz ilk hafta EYT'lilerin bütün haklarıyla birlikte bu sorunu da çözeceğiz.

Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 20'den fazla bina tahliye edildi Gaziosmanpaşa'da toprak kayması! 20'den fazla bina tahliye edildi

Konut, öğrenci yurtlarıyla ilgili tüm sorumluluk devlete ait olacak. Öğrencilerimizi yurt kapılarında mahrum bırakmayacağız. Vergi düzenlemelerini yeniden gözden geçireceğiz. Dolaylı vergilerle yapılan zulümlere son vereceğiz. En önemlisi bu milleti sömüren asalaklar var ya... İmar, faiz ve uyuşturucu baronlarını, o asalakları birer birer hazinenin üzerinden alıp kenara fırlatacağız. Kimse devletin hazinesini soyamayacak. Liyakatli kadrolarla enflasyonla öyle bir mücadele edeceğiz ki o canavarın başını ezeceğiz. Ama o canavarın başı Merkez Bankası'nda, Maliye Bakanlığı'nda, kamu bankalarında... Dünyada en yüksek faizi biz ödüyorsak sorumlusu bunlardır. Dış mihrak demesinler Türkiye'de ekonomik krizi tek mihrakı var o da cehalet, cahillik, liyakatsizlik."