Uzun süredir çığ gibi büyümesine müdahale edilmeyen atama bekleyen öğretmen adayları sorunu, ciddi bir değişikliğe gidilmediği için bir girdap gibi içinden çıkılmaz hale gelmiştir.  Bu sorunu çözmek için daha fazla beklemek ilerideki süreçte çok büyük sıkıntılara yol açmasına neden oldu. 

Eğitim fakültesinden mezun olan adaylar mesleklerini icra etmek için KPSS gibi bir sınava tabi tutuluyor. Ancak yeteri kadar öğretmen ataması yapılmadığı için milyonlarca öğretmen meslekleri dışındaki iş kollarında aktif olarak çalışma durumunda bırakılıyor. Bir öğretmenin yeri okul olması gerekirken özel sektörde çürütülmeye mahküm bırakılmaktadır. Bu yanlış bir yaklaşımdır ve öğretmen mesleğini küçültmektedir. Öğretmenler akademik olarak yeterli olmasına rağmen öğrencileriyle bir araya gelemiyor. 

"100 BİN ATAMAYA HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYAÇ VARDIR"

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası atama bekleyen öğretmenler sosyal medyada örgütlendi. "Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin atama bekliyoruz" sloganıyla binlerce öğretmen Twitter'da paylaşım yaptı. 100 bin atamaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Tüm bu taleplerden sonra gözler MEB'in vereceği karara çevrildi.

Levent Atasoy: Ücretli öğretmenler adı altında ucuz işçi çalıştırılıyor Levent Atasoy: Ücretli öğretmenler adı altında ucuz işçi çalıştırılıyor

Resim

Resim