11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülke olarak yaraları sarmak için seferber olmuşken depremin bıraktığı maddi ve manevi enkazın etkileri devam ediyor.

Saadet Partisi'nden 'mülakatı kaldırın' çağrısı: Bu vebalden rahatsız değil misiniz? Saadet Partisi'nden 'mülakatı kaldırın' çağrısı: Bu vebalden rahatsız değil misiniz?

Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'da meydana gelen deprem felaketinde zor durumda kalan vatandaşlar için sadece Türkiye'nin değil dünyanın dört bir yanından yardımlar geliyor. Hayatlarını yeniden kurmak zorunda olan deprem mağdurları en temel ihtiyaçları olan beslenme için bile devamlı gelecek yardımlara muhtaç. 

Depremde büyük yıkıma uğrayan Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da ise hayat normale dönmüş değil. Bu dört ilde eğitime ara verilmişken çadır, besin ve su gibi temel ihtiyaçlar da devam ediyor. 

Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da görev alan özel sektör öğretmenleri bulundukları ağır koşullar nedeniyle KPSS'siz kadro verilmesini talep ediyor.

Deprem felaketiyle korkunç günler yaşayan öğretmenler Twitter'da #ÖğretmenlikEnkazAltında etiketiyle düzenledikleri etkinlikle yetkililere seslenerek bir çözüm bulunmasını talep ediyor.