Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken deprem mağdurları yaşadıkları zorluklarla mücadele ederken EYT yasasının çıkmasının onlara destek vereceğini belirtiyor. 

Depremlerin ardından 10 ilde büyük yıkımlar yaşanırken 35 bini aşkın kişi de hayatını kaybetti. Hayatta kalan vatandaşlar hayatlarını tekrar kurmak için mücadele ediyor. 

Uzun süredir ülke gündeminde olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi prim şartının getirilmesiyle tartışmalara yol açmış, ancan uzun süredir mücadele eden EYT'liler kazanılmış haklarına kavuşmak için mücadele etmeye devam ediyor. 10 ili etkileyen depremle birlikte birçok sorunla karşılaşan deprem bölgesinde yaşayan EYT mağdurları, bu zorlu günlerde bir nebze olsa rahatlamak için EYT yasasının çıkmasını bekliyor. 

Halihazırda depremin getirdiği zorluklarla mücadele eden EYT'liler Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin bir an önce yasalaşması için yetkililere sesleniyor. 

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Resim 

Resim

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan EYT Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Alper Özüpak, deprem bölgesinde birçok EYT'li vatandaşın bulunduğunu belirtereki “ Deprem bölgesinde 500 binden fazla EYT'li kardeşimiz evsiz,işsiz zor durumda kaldı. Emekli aylığını aldığında esnafa ekonomiye katkı sunacak. 1999 öncesi haklarımız tas tamam verilirse 2 milyon 250 bin ilk etapta EYT li ekonomik olarak piyasaya. “ Anlık olarak katkı sunacaktır Deprem bölgesinde " 1 yılda sorunlar giderilecek" dediniz EYT 'liler ilk aylıklarını afet bölgesine bağışlayarak çok büyük bir yardım kampanyasını  @EytFederasyonu olarak yapmak isteriz AFAD a yapılacak bağışları bütün ülkemizde koordine edebiliriz. EYT nin Ülkemize ürettiği katma değerin size doğru anlatılmadıgını görmekteyiz EYT Federasyonu olarak size dogru bilgiyi vermek için sizden randevu talep ediyoruz EYT emekli oldugunda üretecegi katma değeri size anlatmak ve eksik bir çözüm olmaması için sizinle görüşmek isteriz."  açıklamasında bulundu.