Inter'de Nisan ayının futbolcusu Hakan Çalhanoğlu Inter'de Nisan ayının futbolcusu Hakan Çalhanoğlu

Birçok yıldızın  son büyük turnuvası olarak gösterilen bu turnuva, tüm dünya tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Ronaldo ve takım arkadaşları, 2022 Fifa Dünya kupası H Grubu 2'nci maçında Uruguay'ı 2-mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı.Dev maçta İran Futbol Federasyonu'ndan Alireza Faghani düdük çaldığı karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı . Portekiz, 54'üncü dakikada Bruno Fernandes'in golüyle 1-0 öne geçti.

Fernandes, 90+3'üncü dakikada penaltıdan bir kez daha ağları havalandırarak skoru 2-0'a getirdi ve Portekiz sahadan bu skorla galip ayrıldı.

FIFA'NIN KARARI FUTBOL KAMUOYU NU İKİYE BÖLDÜ

Portekiz - Uruguay maçının ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona erdi. İlk 45 dakikada tempo açısından daha durgun geçen  bir karşılaşma oynanırken, ikinci yarıda daha hareketli bir mücadele oynandı.

Bu karşılaşmaya da ilk 11'de başlayan Cristiano Ronaldo, 54'üncü dakikada Bruno Fernandes'in açtığı ortaya yükselerek meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu .Fernandes'in ortası doğrudan  kaleye doğru yönelirken Uruguay takımı, topu kalesinde gördü. Bu ortaya yükselen Cristiano Ronaldo'nun ilk başta topa dokunduğu zannedildi ancak FIFA'nın daha sonra gelen kararla, durumun daha farklı olduğu öğrenildi.FIFA, önce golü Cristiano Ronaldo'ya verdi. Golden  10 dakika sonra bir düzeltme yapıldı ve bu kez Bruno Fernandes'e verdiğini belirtti.

Bu durum, futbol camiasında  tartışmalara sebep olurken  , Ronaldo'nun topa dokunup dokunmadığı izleyenler tarafından tartışılmaya başladı.