2023 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme sonuçları açıklandı. 29 Eylül ile 4 Ekim 2023 tarihleri arasında tercih yapan adaylar, sonuçları ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilir. Yerleşen adayların kayıt işlemleri, belirlenen tarihlerde yapılacak.

2023 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme sonuçları

2023-DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. 29 Eylül-4 Ekim 2023 tarihleri arasında tercihleri alınan sınava katılan adaylar, sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sitesinden öğrenebilirler. Sonuçlara göre bir programa yerleşen adayların kayıt işlemleri, ilgili üniversiteler tarafından belirlenen tarihlerde yapılacaktır. Elektronik kayıt seçeneği de mevcuttur. Adayların kayıt için gerekli belgeleri hazırlamaları ve süreyi kaçırmamaları önemlidir.

MEB kursları ve yaz okulları tarihleri açıklandı MEB kursları ve yaz okulları tarihleri açıklandı

DGS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI SAYISAL VERİLER

Örgün Eğitim, ikinci öğretim, uzaktan eğitim ve açıköğretim tercih yapan aday sayısı 29.606 oldu. Bu adaylardan 4 bin 406'sı örgün eğitimde ek kontenjanlara başvurdu ancak sadece 1.769'u yerleşebildi. Geriye kalan 2 bin 637 kontenjan boş kaldı. Ek kontenjanlarda yerleşen toplam aday sayısı ise 8 bin 173 oldu. Böylece ek kontenjanlarda 11 bin 929 boş yer kaldı.

ÖSYM, sınav sonuçlarını resmi internet sitesinde duyurdu. Sınava katılan adaylar, buraya tıklayarak T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle sisteme giriş yapabilir ve sonuçlarını öğrenebilir.