Ekranlara yeni gelen Dilek Taşı dizisi konusuyla dikkat çekiyor. Kanal D'nin sevilen dizisi 'Dilek Taşı', her perşembe akşamı izleyicileri ekran başına kitliyor. Dizinin başarılı oyuncularından Perihan Savaş, 'Dilek Taşı' hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Melek Baykal'dan yıllar sonra 'Cennet Mahallesi' itirafı Melek Baykal'dan yıllar sonra 'Cennet Mahallesi' itirafı

"Yeni neslin mutlaka izlemesi gerekiyor"

Dilek Taşı'nda Macide karakterini canlandıran Perihan Savaş, diziyi özellikle yeni neslin izlemesi gerektiğini dile getirdi. Usta oyuncu diziye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“1980 dönemini anlatmak bunu yaparken de her şeye dikkat etmek gerçekten çok enteresan... Dilek Taşı çok özel bir dizi ve bunun için de çok özen göstermek gerekiyor. 1980’leri merak edenlerin özellikle yeni neslin mutlaka izlemesi gerekiyor diye düşünüyorum. O dönem Türkiye nasılmış, neler olmuş neler yaşanmış.” dedi.

Canlandırdığı Macide karakterini kendi annesine benzeten Perihan Savaş, şu ifadeleri kullandı:

“Benim annem de Macide gibi despot bir kadındı. Macide de öyle, hep aileyi idare eden, sevgisini fazla göstermeyen, sadece evin içindeki durumları halleden evin dışında da aynı halini devam ettiren bir kadın.” şeklinde ifade etti.

Dilek Taşı Dizi Konusu

Mustafa, karısı Canan ve kızı Cemre’yle İstanbul’un gecekondu mahallesinde yaşam mücadelesi veren bir adamdır. Karısı Canan’ın ölümcül bir hastalığı vardır ve tedavi olması için çok pahalı bir ameliyata ihtiyacı vardır. Mustafa ise bu parayı nereden bulacağını çaresizce düşünmektedir. Çalıştığı fabrika grev yüzünden aylardır kapalıdır ve maaşlarını ödememiştir. Mustafa, karısını kurtarmak için elinden geleni yapmaya kararlıdır. Hiç kimseye minnet etmeden, onurunu koruyarak yaşamıştır Mustafa. Ama şimdi başka seçeneği kalmamıştır. Fabrikanın sahibi Yakup Bey’den hakkını talep etmek için fabrikaya gider. Parayı alıp karısını ameliyat ettirecektir. Fakat o gün başına gelenler Mustafa’nın ve kızı Cemre’nin hayatını altüst edecektir.

Dilek Taşı Oyuncu Kadrosu

Dilek Taşı, Pastel Film'in ürettiği, Yaşar İrvül ve Efe İrvül'ün yapımcılığını yaptığı bir dizi projesidir. Altan Dönmez'in yönettiği dizide, Salih Bademci, Hazal Subaşı ve Ozan Dolunay başrolde oynuyorlar. Dizinin diğer oyuncuları arasında Perihan Savaş, Özge Özberk, Teoman Kumbaracıbaşı, Elif Doğan, Çiçek Dilligil, Engin Yüksel, Afra Karagöz gibi usta isimler yer alıyor. Dizinin senaryosunu ise Can Sinan yazıyor.