Hindistan'ın Maharaştra eyaletinde Hindu tanrısı Ganesha'nın üzerinden yapılan etkinlikte 19 kişi öldü. Ganesha'nın heykelinin suya batırıldığı etkinliklerde 14'ü boğularak olmak üzere 19 kişi hayatını kaybetti.

31 Ağustos'tan beri Maharaştra'nın farklı bölgelerinde yapılan Hindu tanrısı Ganesha'nın heykelinin suya batırıldığı etkinlikler dün sona erdi.

10 gün süren etkinliklerde, toplam 14 kişi boğularak öldü. Nagpur kentinde de trafik kazasında etkinliğe katılan 4 kişi hayatını kaybetti.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda sarsıcı istifa! Ülkesinin Gazze politikasına tepki olarak görevini bıraktı ABD Dışişleri Bakanlığı'nda sarsıcı istifa! Ülkesinin Gazze politikasına tepki olarak görevini bıraktı

Şiddetli yağışlar dolayısıyla bir ağacın Ganesha heykeline devrilmesiyle 55 yaşındaki 1 kadın hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı.

Bu arada etkinlerde 4'ü çocuk 11 kişide elektrik çarpması sonucu yaralandı. Bilinen verilere göre etkinlikte toplamda en az 19 kişi hayatını kaybetti.

Her yıl binlerce Hindu, Ganesha'nın doğum gününü kutladıkları 10 gün süren dini festivalde dua ettikten sonra Ganesha heykellerini suya batırıyor. Fil başlı tasvir edilen Hindu tanrısı Ganesha, bilgelik, refah ve iyi şansı temsil ediyor.