Bakanlıktan gelmiş olan memur alımı ilanına göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Almanya Personel Alımıilanı yayımladı. Alımlar Almanya Köln Başkonsolosluğuna gerçekleştirilecek. 

Bu kapsamda Sözleşmeli sekreter kadrosunda memur alımı yapılacak olup Türk Uyruklu adaylar başvuru yapbilecekler. Toplamda 2 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı gerçekleştirileceği bildirildi. Buna göre haberimizde sizlere Almanya Personel Alımı hakkında detayları aktaracağız.

Kimler Almaya Personel Alımına Başvuru Yapabilecek?

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan ilan ile Köln Başkonsolosluğu 2 Sözleşmeli Sekrete alacak olup adaylardan genel ve özel olarak, yaş, eğitim şartları aranacak. Aynı zamanda Sözleşmeli Sekreter Alımı için KPSS'siz Personel Alımı gerçekleştirilecek.

Genel Başvuru Şartları:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından yoksun bulunmamak,  Bilgisayar kullanabilmek, Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak, Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak (Askerlik görevi ertelenmiş olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.),  Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek (Sağlık Kurulu Raporu istihdam edilecek adaylardan istenir),

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Yabancı Dİl Şartı: Çok iyi derecede Almanca ve Türkçe bilmek,

Yaş Şartı: Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak,

Eğitim Şartı: En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak, (Almanya’da lise düzeyinde mezuniyet için Abitur veya Fachabitur vb. yapmış olmak),

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Almanya Memur Personel alımına başvurular sadece İnternet'ten yapılacak. Buna göre 23 Ağustos 2022 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 9 Eylül 2022 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gerekmektedir.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 142 sözleşmeli personel alınacak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 142 sözleşmeli personel alınacak

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/disisleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Sınav ve Yol Masraflarını Bakanlık Karşılamayacaktır!

Sınav, Köln / Almanya Federal Cumhuriyetinde düzenlenecek olup adayların pasaport, vize ve seyahat işlemleri tamamen kendi sorumluluklarında olacaktır.