Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada "Kıdem tazminatı bizim son kalemiz, bizim birikmiş emeğimiz ve kırmızı çizgimizdir.
Türkiye'de asgari ücret ve biraz üzerinde maaş alanların toplam istihdamın yüzde 70'inioluşturduğunu söyleyen Çerkezoğlu, şunları söyledi: 

"Asgari ücret sadece asgari ücretle çalışanların değil, herkesin yaşam şartlarını belirleyen temel bir parametre. Türkiye'de yıllardır açlık sınırının altında bir asgari ücret reva görülüyor. Bu nedenle biz asgari ücretin belirlenme sürecini devletin toplumla yaptığı en büyük toplumsal sözleşme olarak görürüz."

Mühendis Tek-Sen, büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri kolunda yeni yönetimini belirledi Mühendis Tek-Sen, büro, bankacılık ve sigortacılık hizmetleri kolunda yeni yönetimini belirledi

"KIDEM TAZMİNATININ FONA DEVRİ HAK GASPIDIR"

Kıdem tazminatı sorusu üzerine Çerkezoğlu, "Kıdem tazminatı bizim son kalemiz, bizim birikmiş emeğimiz ve kırmızı çizgimizdir. İktidarlar geçmişte 45 yıldır değişik dönemlerde kıdem tazminatlarını fona devretmeye çalıştı lakin bizlerin mücadelesiyle geri çekmek zorunda kaldılar. Kıdem tazminatının fona devredilmesi demek bu hakkın gasbedilmesi demektir. İşçi sınıfı kıdem tazminatının ne demek olduğunu bilir. Bizim için en önemli iş güvencesi dayanağıdır. Tüm gücümüzle böyle bir girişim karşımıza gelirse mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.