Diyanet Fahri Kur'an Kursu Öğreticileri, yıllardır kadroya alınmayı bekliyor ve kendilerine verilen kadro sözünün tutulmasını istiyorlar.

Kadro beklentisi uzun süreli emeklerin karşılığını almak isteyen birçok öğreticinin ortak talebi ancak öğreticiler söz konusu konuların yetkililer tarafından dikkatle ele alınmadığını ve çözüme ulaşmadığını dile getiriyorlar. 

Diyanet Fahri Kur'an kursu öğreticileri, uzun bir süredir kadro taleplerini ifade etmelerine rağmen, henüz yetkililere ulaşmayı başaramamış durumdalar.

Kademeli emeklilik ile staj ve çıraklıkta son durum Kademeli emeklilik ile staj ve çıraklıkta son durum

Kadrolu öğretmenlerle aynı görevi yürüten Fahri Kur'an Kursu öğreticileri, buna rağmen düşük maaşlarla karşı karşıya ve sigortaları ortalama 10-15 gün arasında yatırılıyor. Görev yerleri değişmemesine rağmen iki yılda bir sınav ve mülakata tabi tutuluyorlar ve işsizlik ödeneği alamıyorlar. Tüm bu nedenlerle Fahri Kur'an Kursu öğreticileri, kadrolu meslektaşlarıyla eşit haklara sahip olmak istiyorlar.

Bu öğreticiler, taleplerinin dikkate alınmasını ve adaletin sağlanmasını umut ediyorlar. Bu nedenle, seslerini sosyal medya platformları aracılığıyla duyurarak kadro taleplerinin çözümü için Meclis'in açılmasını bekliyorlar.