Fas’ta kuraklık sebebiyle tarım alanının yüzde 20'si ekilemeyecek Fas’ta kuraklık sebebiyle tarım alanının yüzde 20'si ekilemeyecek

Fahri Kuran kursu öğreticileri, görev yerleri değişmemesine rağmen iki yılda bir sınav ve mülakata girmeleri, yetersiz maaşlar ve işsizlik ücreti alamamaları, diğer Kur-an kursu öğreticileriyle eşit haklara sahip olmamalarından şikayetçi olarak uzun süredir kadroya alınmak için yetkililere sesleniyorlar. 

Geçtiğimiz Ocak ayında beraberindeki heyet ile Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız'ı ziyaret ederek taleplerini sıralayan Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu Temsilcisi Saliha Şen, “Bizler uzun yıllardır güzel ülkemiz çeşitli yerlerinde fahri olarak çalışan fahri hocalarız. Çok kısıtlı imkanlarla elimizden geldiği kadar bu işi yapmaya çalışıyoruz. Gerek ücret gerekse izin ve diğer konularda maalesef bir çok sıkıntı yaşıyoruz. Kadrolu arkadaşlarımızla aynı işi yapmamıza ve aynı emeği vermemize rağmen onların yararlandığı bir çok haktan maalesef yararlanamıyoruz. Mesleki anlamda yeterlilik belgemiz, KPSS sınavlarından belli bir puan alma ve mülakatla alınma şartımız var. Fahri hocalarımızın bir çoğu aynı zamanda hafız. Uzun zamandır emek verdiğimiz işimizi emeğimizin karşılığını alacak şekilde yapmak istiyoruz. Sözleşmeliler kadroya alındı, vekil imamlar kadroya alındı. Bunca yıldır bu işe gönül veren, emek veren fahri hocalarımızın da kadroya alınmasını istiyoruz” dedi.

'Emeğinizin karşılığını alabilmenizi bizler de gönülden istiyoruz'

Fahri Kuran kursu öğreticileriyle konuşan Diyanet-Sen genel Genel Başkanı Ali Yıldız, “Fahri ve vekil hocalarımızın kadroya geçirilmesi konusunda sendikamız kurulduğu günden beri çaba sarf eden bir sendika. Nitekim bu çabalar sonucu çeşitli tarihlerde fahri ve vekil hocalarımız kadroya alındı. 2004’te Diyanet-Sen’in yetkiyi almasının ardından o zamanın Başbakanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan ilk görüşmeye Rahmetli genel başkanımız Ahmet Yıldız, fahri hocalarımızı da yanına alarak gitmiş ve görüşme sonucu fahri ve vekil hocalarımız kadroya alınmıştır. Sizlerin sorunlarının farkındayız. Emeğinizin karşılığını alabilmenizi bizler de gönülden istiyoruz. Yıllardır çeşitli nedenlerle ataması yapılamadığı halde özveri ile çalışan Fahri Kur’an Kursu Öğreticilerimize sendikamız her konuda destek olmuş gerek atamalarının yapılması gerekse ücretlerinin yükseltilmesi konusunu toplu sözleşmeye, KİK ve KPDK’ya taşıyarak bu konuda girişimlerde bulunmuştur. Sözleşmelerin ve vekillerin kadroya alınacağının açıklanması üzerine hemen ‘sıra fahrilerde’ açıklamasını yaptık. Sizlerin yanındayız ve kadro talebinizi gerek basın yoluyla gerek sosyal medya yoluyla gerekse siyasilerle ve kurum yetkilileri ile görüşmelerimizde sizlere kadro verilinceye kadar dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Uzun süredir kadroya geçmek ve haklarına kavuşmak için mücadele eden fahri Kur-an kursu öğreticileri yetkililere seslenerek kendileri için bir çözüm bulunmasını talep ediyor.