Toplumun sağlığı için diyetisyene ihtiyaç vardır. Vatandaşlarımız daha kolay diyetisyene ulaşabilmesi için yeteri kadar atama yapılması gerekmektedir. ASM'lere diyetisyen istihdam edilerek birçok hastalığa sebep olan obeziteye karşı vatandaşlarımızı koruyabiliriz. 

Atama bekleyen diyetisyenler, kronik hastalıklarla mücadele için 2015'te sözü verilen aile diyetisyenliği uygulamasının hayata geçirilmesini talep ediyor. 

TÜRKİYE OBEZİTE HASTALIĞINDA DÜNYADA 17. SIRADA

Türkiye, obezite hastalığında Avrupada 1. dünyada ise 17. sırada yer almaktadır. Durum böyle olunca binlerce diyetisyen, mesleğinin daha ulaşılabilir olması adına ve  Türkiye'nin uluslararası sağlık turizminde çatı markası Health Türkiye'nin imajına zarar gelmemesi için kamuya 10.000 diyetisyen istihdamı istiyor. 

İşte mağdurlardan gelen mesajlar...

"Toplum sağlığı için diyetisyenler bu kadar önemliyken 85 ve üstü puanlarla atanamıyorlar. Diyetisyenler adil atama  ve adil branş dağılımı istiyor. YüzüncüYıla10BinDyt"

3301 nitelik kodlu Emlak Yönetimi mezunları atama bekliyor 3301 nitelik kodlu Emlak Yönetimi mezunları atama bekliyor

"Ülkemizin ve dünyanı n en önemli sorunlarından birisi haline gelen OBEZİTE. Obezite maalesef ki çok erken yaşlara kadar düşmüştür. Bu nedenle DİYETİSYEN'lere süratle görev verilmeli verilen sözler tutulmalıdır. Her ASM'de bir DİYETİSYEN görev yapmalıdır. #YüzüncüYıla10BinDyt"