Perinçek, başvuru sonrası YSK Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nin yapılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için YSK'ye başvuruda bulunduğunu ifade eden Perinçek, şunları kaydetti:

"Büyük bir milletin vatandaşlarıyız. Büyük Türk milleti, zorluklardan büyük çözümlerle, büyük kararlarla çıkmıştır. Cumhurbaşkanlığı için 100 bin imza toplamak üzere adaylığımı koymuş bulunuyorum. Yüksek Seçim Kurulu Başkanımıza gerekli evrakı teslim ettim."

Perinçek, açıklamanın ardından, seçimin ikinci tura kalması halinde ittifaklara açık olup olmadığına ilişkin soru üzerine, "Seçim ikinci tura kaldığı zaman, Doğu Perinçek ikinci tura kalır. İkinci turda biz olacağız." ifadesini kullandı.

perinçek

SİNAN OĞAN İTTİFAK PARTİLERİYLE BİRLİKTE YSK BİNASINA GELDİ

Zafer Partisi öncülüğünde kurulan Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanan Sinan Oğan, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK), cumhurbaşkanı adaylığı başvurusunda bulundu.

Sinan Oğan, "Türk milliyetçileri" ve "Atatürkçüler" olarak yarışta var olduklarını, Türkiye'nin, HDP ile HÜDA-PAR arasında sıkıştırılmasına razı gelmeyeceklerini söyledi.

ata-ittifaki-nin-cumhurbaskani-adayi-sinan-og-15709274_amp

FATİH ERBAKAN: 2. TURDA KARAR VERİRİZ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK), Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde, cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuruda bulundu.

Seçimlerin ikinci tura kalması halinde bir ittifak yapılıp yapılmayacağına dair soru üzerine Erbakan, seçimlerin ikinci tura kalması halinde parti içinde konuşulacağını bildirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Cumhur İttifakı ile anlaşma sağlanamamasının nedeninin sorulması üzerine, "Onları sonra zamanı geldiğinde teferruatlı olarak açıklarız, şimdilik bu kadarla yetinelim. Sonuç olarak biz böyle bir karar aldık, böyle olmasını parti kurullarımız uygun gördüler. Biz de öyle uygun gördük." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne zaman bir araya geliyor? Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özgür Özel ne zaman bir araya geliyor?

ERB-2

MUHARREM İNCE, ERDOĞAN'IN ADAYLIĞINA İTİRAZ EDECEK

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK), Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi’nde cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuru yaptı.

Başvuru sonrası açıklama yapan İnce, Türkiye’de bir “trol ordusu”nun bulunduğunu, bunların kendisine sataştıklarını, iftira attıklarını, küçük düşürmeye çalıştıklarını savundu.

Seçimi kazanacaklarını söyleyen İnce, “Bugün oy oranımız 19-20’lerde.” dedi.

İnce, seçim kampanyası boyunca projelerini anlatacağını ifade ederek daha önce depremi “ülkenin beka problemi” olarak anlattığını ancak dinlenmediğini söyledi.

Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığına itiraz edeceğini belirtti.

m.ince