Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 22 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhur İttifakı'na katılmak istediğini , 24 Mart'ta taleblerinin onaylanmadığını belirtti.Doğu Perinçek, "AK Parti 24 Mart 2023 günü Vatan Partisi ile birlikte seçime girmeyeceklerini bildirdi" dedi. 

"Cumhur İttifakı'nın, Vatan Partisi'ni reddetmesi, kuşkusuz bir tercihtir" diyen Perinçek, "Açıkça belirtmek durumundayız: Türkiye'nin bağımsızlığı, güvenliği ve üretim devrimi yolunu değil, ABD'ye boyun eğme yolunu seçtiler" cümlelerini kullandı.

Konya'da otobüs durağında facia: Ölüler ve yaralılar var Konya'da otobüs durağında facia: Ölüler ve yaralılar var

"Şu anda Cumhur İttifakı, bütün olanaklarını kullanarak, bölücü HÜDA PAR'ı parlatmakla meşguldür" cümlelerini söyleyen Perinçek şöyle devam etti: "AK Parti, MHP ve BBP sözcüleri, Şeyh Sait ve Seyit Rıza takipçisi olmakla övünen, Türk Milleti kavramını Anayasadan çıkartmayı programına alan, Kürtçeyi resmi dil yapmayı hedefleyen HÜDA PAR ile işbirliğini haklı gösterme gayretine girmişlerdir. Sayın Tayyip Erdoğan, 26 Mart 2023 tarihli Economist dergisinin yazdığı gibi, Atlantik dünyası içinde 'uslu durma' yolunu seçmiştir. ABD emperyalizminin baskı ve tehditleri karşısında NATO'nun Doğu'ya doğru genişlemesi sürecine teslim olmuşlardır. Türkiye'nin Rusya, İran ve Çin ile dostluk ilişkilerini tahrip eden uygulamalar birbirini izliyor."