Uzun süredir doğum borçlanması bekleyen, aralarında 68 yaşın üzerinde kadınların da bulunduğu doğum borçlanması mağdurları emekli olmak istiyor. 

Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası Belediye'de 'mobbing ve istifaya zorlama' iddiası

EYT kapsamına alınmayan anneler emekli olamadıkları için büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Yaşadıkları zor şartları İşçi Haber'e aktaran bir takipçimiz şu ifadeler yer verdi. 

Merhaba ben,  1-10- 2000 sonrası bağkurlu anneyim. 9000 gün prim 25 yıl hizmet süresi ve 58 yaşa tabiyim.Bu tarihten sonra bağkur'lu kadınlarda  1999 öncesi  20 yıl hizmet süresine geri dönülmeli. SGK öncesi doğum borçlanma da verilmelidir. Birde 4 ekim 2000 öncesi bağkur tescilimi de talep ediyorum. Annelere mutlaka yaş indirimi prim ve hizmet sürelerinde de indirim yapılmalıdır.

Kadınlara emeklilikde yaş indirimi mutlaka gelmelidir. 50 yaş üzeri çalışma enerjimizi kaybediyoruz.İşsiz kaldığımız takdirde işde vermiyorlar.

58- 68 yaşında anneler SGK öncesi doğum borçlanma yapamıyor İş verseler bile çalışmaya enerjileri yok. Çocukalrına muhtaç yaşamaya mahküm bırakılıyor. Çoğu kadınlarımız yaşından dolayı çeşitli hastalıklarla mücadele verirken birde emekli olma mücadelesi vermek durumunda bıraklıyor.  Emeklilik bekleyen annelerimizin yarısıının gözleri görmüyor aklı yetmiyor . Az bir prim eksiği olduğu halde emeklerinin karşılığı olan yasal haklarına kavuşamıyor.
 

Semra hanım, '' Yaş 68 oldu. 20 yıl SGK var, 1 prim yılı kalmış ve 500/600 anne muhtaç, mağdur. Eşitsiz yasa. bizi mezarda emekliligi layık gördü. Bu da bir ilgilenilmemiş durumdur.'' dedi.

Ben ne zaman ve kim tarafından emekli edilicegim? Kim sahip çıkacak annelere? 67 yaşındayim, ötelenerek değersizleştirildik. Evlat eline muhtaç edildik, neden ? 19 yıl çalıştım, maaşımdan vergiler alındı, vatandaşlık görevimi yaptım devlet neden beni emekli etmiyor? 1,5 prim yılım kaldı SGK öncsi doğum neden yasak bize? Erkek çalışmadan askerligini borçlanıyor. Adaletli mi? Dünyada örneği var mı? Mezarda emekli olmak vebaldir, bizimle helelalleşiniz lütfen, size bu yakışır.