Bakan Işıkhan'dan CHP'ye tepki: Bu kadar borca batmanın tek bir açıklaması olabilir, 'belediyeyi talan etmek' Bakan Işıkhan'dan CHP'ye tepki: Bu kadar borca batmanın tek bir açıklaması olabilir, 'belediyeyi talan etmek'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın almanın artık hayal olacağını belirtti. Memiş, Haziran ayına dair çok konuşulacak tahminini açıkladı. 

TGRT Haber yayınına bağlanan Memiş, "Dolar varlıkları şu anda yurt dışı piyasalarda geriliyor. Dünya genelinde dolar değer kaybetme sürecinde, iç piyasalarda ralli yapıyor. Gün içerisinde tekrar müdahale söz konusu olmuş olabilir ama teknik olarak gerilemesinin anlamı yoktu. Haziran ayında 16.40 lira seviyesini belirlemiştik, yükseliş devam edecek mi, bu seviyeyi teknik olarak takip ediyoruz.

Fed'in şahin tonlu açıklamaları sürüyor ama bence manipülasyon yapıyorlar. Dikkat etmek gerekir. Burada ters köşe pozisyonu olabilir. 50 baz puan değil, 25 baz puanı kuvvetli görüyorum. Haziran ayının hikayesi boğa piyasasında oluşacak. Altın ve kripto piyasalarda ralli beklediğimi söyleyebilirim. Ters pozisyonda kalabilirsiniz. Haziran ayında tekrar iç gelişmelere odaklı birçok etken olabilir. 16.40 seviyelerine müsaade etmeyen Merkez Bankası olabilir." dedi.

"ŞU AN GİRİŞ YAPILMAMALI"

"Ben bugüne kadar dolar, gram altın almadım diyen varsa, korku ve panik buradan giriyor. Şu an giriş yapılmamalı. Tahmin ediyorum ki, aşağı yönlü trendi görebiliriz. Haziran ayındaki açıklamalar ise içerideki gelişmelere odaklanacağız. Bugün gram altın 970 lira olmuş. Ben yatırımcı olsam dolar tercih etmem. Alım zamanını biraz daha beklemek gerektiğini düşünüyorum.

"UÇACAK, KAÇACAK PAYLAŞIMLAR GELİYOR..."

"Şu anda seçim sürecinde olan bir Türkiye var. Hükümetler de hiçbir aksiyon almadan yoluna devam etmek ister. Dedikodularla haber akışları üretiliyor. Hükümetten resmi açıklama gelmeden hiçbir şeye inanmamak gerekiyor. Enflasyonist süreç var, gelişmekte olan ülkeler bundan nasibini alıyor. Nisan ayında biz döviz kurunda, emtia fiyatlarına final ayı, ondan sonra yükselişten bahsettik. Biz küresel gelişmelere odaklı trend olarak belirledik bunu. Yükselişler tekrar gündeme gelince, algısal süreçler de ortama geldi. Uçacak, kaçacak paylaşımları geliyor, böyle bir şey yoktur. Uzun vadeli yatırım araçları, günlük bazdaki dalgalanmalarla sorgulanmamalı."

"7-10 HAZİRAN'A DİKKAT EDİN"

Haziranın ilk haftasına dikkat çekiyorum. 7 ile 10'u arasında yeni açıklamalar bekliyor olacağım. Kısa bir aradan bahsediyorum. Temmuzda yukarı yönlü trendi tekrar yorumlayacağız. Cumhurbaşkanımızın sürpriz açıklamaları olabilir. Bir kabine değişikliği ile yeni bir heyecan, bir trend oluşumu olabilir diye tahmin ediyorum. Bu benim duyumum değil, şahsi düşüncem. Siyaseti takip ederek kişisel görüşümü paylaşıyorum sadece. Haziran ayında tekrar kamu kurum ve kuruluşlarda görev değişikliği yaşanırsa benim için sürpriz olmayacaktır. Piyasa akışı anlamında da sürpriz gelişmeler bekliyorum. 16.40 lira kritik bir direnç seviyesi. Vatandaşların soğuk kanlı olması gerekiyor. Açıklamaları sabırla beklemek gerekiyor. Yüksekten alım yapıp aylarca beklemek bence manasız bir karar olur.

"BU AKŞAM DUYURU YAPABİLİRLER"

(3 bakanlığın Saat 19:00'daki kira artışı toplantısı) Önemli olan şu. Bugüne kadar emlak piyasasında rant ekonomisini konuşmuştuk. Hazine'nin maliye ayağı bence sahaya inecek bu haftadan itibaren, inşaat sektöründe ciddi denetim mekanizmalarının açıklanacağını umut ediyorum. Bunun duyurusunu yapabilirler bu akşam."

GRAM ALTIN İÇİN FLAŞ AÇIKLAMA: HAYAL OLACAK

"Mayıs ayındayız, bir hafta sonra bitecek. Gram altın 900 lira seviyesi altında alan olamadı. Temmuz ayı itibarıyla 1000 lira altında gram altın almak biraz hayal gibi geliyor. Hem makas aralığı hem de yükseliş trendi devam ediyor. Bundan sonra büyük ihtimalle bant aralığı 940-980 olarak görülecek. Döviz kuru tarafında gerileme yaşanırsa, haliyle aşağı yönlü düzeltme olacaktır ancak bu orta ve uzun vadeli yatırımcılar için bir fırsat olacak. Bu süreçte düğün yapacak olanlar, altın borcu olanlar düşüşlerin kalıcı olmayacağını göz önünde bulundurarak süreci değerlendirmeli."