Merkez Bankası politika faizini arttırması Dolar ve Euro'yu etkiledi. Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas savaşı yeni krizlere yol açarken diğer yandan yaşanacak olan ekonomik krizleri de beraberinde getirdi. Yatırımcıların gözü kulağı Dolar ve Euro kurlarında. Piyasalardaki dengesiz artışın ardından milyonlarca vatandaş altın ve euro fiyatlarını takp etmeye başladı. İşte güncel altın ve euro fiyatları.

Bakan Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına ilişkin: Sıkıntılar çekiyor Bakan Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına ilişkin: Sıkıntılar çekiyor

İstanbul serbest piyasada Dolar 27,7480 liradan, Euro 29,4970 liradan güne başladı.

Serbest piyasada 27,7460 seviyesinde olan dolar, 27,7480 liradan satılıyor. 29,4950 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 29,4970 lira olarak belirlendi.

Dün doların satış fiyatı 27,7390 lira, avronun satış fiyatı ise 29,4570 lira olmuştu.

Altın piyasası yeşil ışığı yaktı! İşte 12 Ekim 2023 güncel fiyatları... Altın piyasası yeşil ışığı yaktı! İşte 12 Ekim 2023 güncel fiyatları...

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar dünya genelinde tedirginliğe neden olmayı sürdürürken, yoğunlaşan makroekonomik veri takvimi de yakından takip ediliyor.

ABD'de dün açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) eylülde aylık bazda yüzde 0,5 ve yıllık bazda yüzde 2,2 artsa da bugün açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisinin gerilemeyi sürdürdüğü öngörülüyor.

Bununla birlikte, geçen hafta açıklanan tarım dışı istihdam verisinin de beklentileri aşması yatırımcıları temkinli olmaya yönlendirirken, dün akşam açıklanan Fed'in toplantı tutanaklarında ekonomik görünüme ilişkin yüksek belirsizliğin bankayı temkinli olmaya ittiğini ortaya koydu.