Ölümcül kazanın kıl payı atlatıldığı olay Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yaşandı. 12 yaşındaki Down sendromlu Zeynep Genç, 2 katlı evlerinin 2'nci katındaki balkonundan sarktı. Durumu fark eden annesi dakikalarca balkonda asılı haldeki çocuğunu ellerinden tutarak kurtarmaya çalıştı. Bir süre sonra annesinin elinden kayarak düşen Zeynep'i, bir vatandaş havada yakaladı. Çevredekilerin Zeynep'i kurtarmak için seferber olduğu anlar cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi.

BİR ANLIK DALGINLIK PAHALIYA MAL OLUYORDU

Cadde üzerinde bulunan iki katlı evlerinde ailesi ile birlikte yaşayan down sendromlu Zeynep Genç, 2'nci kattaki balkona çıkıp boşluğa doğru sarktı. Elleriyle balkonun korkuluklarına tutunup sarkan çocuğun annesi, bir süre sonra durumu fark edip balkona koştu.

down-sendromlu-kiz-cocugu-balkondan-duserken-16887631_5834_amp

YARDIMSEVER VATANDAŞLAR ZEYNEP İÇİN SEFERBER OLDU

Anne, dakikalarca asılı olan çocuğunun ellerinden tuttu. Durumu gören vatandaşlar ve esnaf da merdiven dayayıp kızı kurtarmak için çok çabaladı. Merdiven yardımıyla evin 1'nci katına kadar çıkan yardımsever vatandaşlar, Zeynep'i kurtarabilmek için adeta seferber oldu.

BALKONDAN DÜŞEN KIZI HAVADA YAKALADI

Bir süre sonra annesinin ellerinden kayan Zeynep, düşmeye başladı. Bu sırada balkonun altında bekleyen bir vatandaş, kızı havada yakalayıp, sert bir şekilde beton zemine düşmesine engel oldu. Olayın ardından, ailesi tarafından Sapanca Devlet Hastanesi'ne götürülen çocukta herhangi bir yaralanma olmadığı belirlendi. Zeynep, yapılan kontroller sonrası taburcu oldu. Yaşanan o korku dolu anlardan geriye ise cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler kaldı.

DMM'den, SGK Başkanı Kaya hakkındaki maaş ve makam aracı iddialarına açıklama DMM'den, SGK Başkanı Kaya hakkındaki maaş ve makam aracı iddialarına açıklama

Editör: Yudum Özel