Enerji Bir-Sen'in, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’ne yapmış olduğu talep üzerine, DSİ tayin dönemleri haziran ve aralık ayı olmak üzere yılda iki defaya çıkarıldı.

DSİ bünyesinde tayin dönemi yılda bir defa yapılıyordu. Enerji Bir-Sen'e gelen talepler üzerine mağduriyet bildirildi ve tayin döneminin yılda iki defaya çıkması yönünde başvuruda bulunuldu.
Yapılan görüşmeler sonucunda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce yeni çıkan genelge ile bu dönem Haziran ve Aralık ayı olmak üzere yılda iki defaya çıkarıldı.

5 YIL TAYİN OLAMAMA KALDIRILDI

Ayrıca 5 yıl tayin olamama durumu, Enerji Bir-Sen'in talebiyle DSİ Genel Müdürlüğü tarafından uygulamadan kaldırılmış olup tayin talebinde bulunacak personelin asalet tasdikine müteakip çalıştıkları birimlere söz konusu dönem içerisinde başvuru yapmaları neticesinde değerlendirmeye alınabilecek. 

EŞ DURUMUNDAN TAYİN TALEP EDİLEBİLECEK

Dİğer yandan sözleşmeli olarak DSİ bünyesinde 1 yıl çalışan personelin kamu kurumlarında çalışan eşine istinaden eş durumu tayin talebinde bulunabilecek. 
Diğer kadrolu statüde çalışan personelin eş durumu tayin durumu da aynı şekilde mevcut haliyle devam etmektedir.

Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz' Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz'

Ayrıca eşi hakim, savcı, asker ve polis olarak çalışan personellerimiz ile sağlık mazereti olan, engelli olarak çalışan personelimiz, can güvenliği mazeretine dayanan tayinler ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’na istinaden DSİ’ye ataması yapılan personellerimiz tayin dönemine bağlı olmaksızın sürekli tayin alabileceklerdir.

Editör: TE Bilişim