'Saman nezlesi' olarak biliniyor! Uzmanından alerjik rinit uyarısı 'Saman nezlesi' olarak biliniyor! Uzmanından alerjik rinit uyarısı

Bir Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü bugün yaptığı açıklamada, son haftalık verilerinde vakalardaki artışa atıfta bulunarak, COVID-19 pandemisinin sona ermesine çok uzak olduğunu söyledi.

BM sağlık kuruluşu daha önce pandeminin akut aşamasının bu yıl sona erebileceğini, ancak diğer faktörlerin yanı sıra her bir ülkedeki nüfusun %70'ini aşılama hedefine ne kadar çabuk ulaştığımıza bağlı olacağını söylemişti.

Bir Cenevre medya brifinginde bir gazeteci tarafından pandeminin bitişinin zamanlaması hakkında sorulan Margaret Harris, "bitmekten çok uzak" olduğunu söyledi. “Kesinlikle pandeminin ortasındayız” diye ekledi.

DSÖ, bir aydan fazla bir düşüşün ardından, Asya ve Çin'in Jilin eyaletinde bir salgını kontrol altına almak için mücadele ederken, geçen hafta dünya çapında COVID vakalarının artmaya başladığını söyledi. 

DSÖ, yüksek oranda bulaşıcı Omicron varyantı ve kuzeni BA.2 alt varyantı ve halk sağlığı ve sosyal önlemlerin kaldırılması dahil olmak üzere bir dizi faktörün artışa neden olduğunu söyledi.

Bu haber Reuters'dan alınmıştır. Haberin tam metnine ulaşmak için tıklayınız.