Öğrenilenlere göre, Fransa'nın Paris bölgesinde yakın zamanda yurt dışından dönen bir askere Lassa ateşi teşhisi konuldu. Son yapılan açıklamada, hastanın Saint-Mandé'deki Bégin askeri hastanesinde tedavi gördüğü bildirildi. 

Sağlık Bakanı Koca, onaylı randevu sistemine ilişkin video paylaştı Sağlık Bakanı Koca, onaylı randevu sistemine ilişkin video paylaştı

Söz konusu virüs, Dünya Sağlık Örgütü'nün salgın veya pandemik potansiyeli olan kötü şöhretli patojenler listesinde bulunuyor.

KANAMAYA NEDEN OLUYOR

Ebola ile aynı aileden gelen ve birçok Batı Afrika ülkesinde endemik hale gelen virüsün, insanların genellikle böcek idrarı veya dışkısıyla kaplı yiyeceklere veya eşyalara maruz kaldıklarında bulaştığı bilgisi öğrenildi. Ayrıca, endişelere yol açan Lassa virüsü, gözlerden, kulaklardan ve ağızdan kanamaya neden olan akut viral hemorajik bir hastalık olarak tanımlanıyor.  

Kemirgenlerden insanlara bulaşan ve insanların da birbirlerine aktarabildiği virüsün Gana, Gine, Liberya gibi bir dizi Batı Afrika ülkesinde endemik hale geldiği açıklandı. Fakat son birkaç yılda, Afrika'dan Avrupa'ya ve ABD'ye dönen birçok yolcunun Lassa'ya yakalandığı kaydedildi ve bu kişiler hastalığı başkalarına yaymadan tedavi altına alındı.

BİNLERCE KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLUYOR

İlk olarak İngiltere'de 2022 yılında Batı Afrika'dan Bedfordshire'a dönen bir ailede yeni doğmuş bir bebeğin trajik bir şekilde virüsten ölmesinin ardından üç vakanın daha bildirildiği öğrenildi.

Her yıl 200 binden fazla kişiye bulaştığı ve binlerce kişinin ölümüne neden olduğu tahmin edilen virüsün, ağır vakalarda iç kanamanın yanı sıra nefes alma sorunları, yüz şişmesi, göğüs ağrısı ve şoka da yol açtığı biliniyor.

Editör: Öznur Kaya