Bruksizme dikkat! Sınav stresi çocuklarınızı dişinden etmesin Bruksizme dikkat! Sınav stresi çocuklarınızı dişinden etmesin

Dünya Sağlık Örgütü, 12 farklı ülkede yeni ve gizemli bir hepatit salgınının ortaya çıktığını ve bu hastalığın daha çok çocukları etkilediğini duyurdu.

DSÖ tarafından yapılan açıklamada 169 çocukta da bu hastalığın görüldüğü kaydedildi.

Nadiren görülen akut hepatit rahatsızlığında karaciğerde iltihaplanma görüldüğü belirtildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre hastalanan 169 çocuktan 17’sinin durumunun ağır olduğunu ve karaciğer nakline ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Hastalığa ağırlıklı olarak Birleşik Krallık’ta rastalandığı ifade edilirken bu bölgede 114 vaka olduğu açıklandı. İspanya, İsrail, ABD, Danimarka, İrlanda, Hollanda, İtalya, Norveç, Fransa, Romanya ve Belçika’da da çocukların bu hastalığa yakalandığı belirtildi.

Bilim insanları , aslında çocuklarda hepatitin normal olduğunu fakat daha önce sağlığı yerinde olan çocuklarda hepatitin ağır sonuçlarının görülmesinin olağandışı olduğunu duyurdu. Hastalananların 1 aylıktan 16 yaşına kadar farklı yaş gruplarında olduğuna dikkat çeken DSÖ’nün Avrupa Bölümü’nde görevli Richard Pebody, “Rakamlar henüz çok olmasa da bunu yakından takip etmek gerek” diyerek uyarıda bulundu.