Hüseyin Kul için Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine yakınları ile DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, siyasi parti temsilcileri ve partililer katıldı.

Teleferik kazası soruşturmasında tutuklanan belediye başkanının itirazı reddedildi Teleferik kazası soruşturmasında tutuklanan belediye başkanının itirazı reddedildi

Törende basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aksakal, Kul'un, DSP'nin kuruluşundan bu yana partinin her kademesine emek verip, alın teri döktüğünü söyledi.

"SADECE DSP'NİN DEĞİL, TÜRKİYE'NİN BÜYÜK BİR KAYBI"

Kul'un vefatının Bursa için büyük kayıp olduğunu ifade eden Aksakal şunları söyledi:

 "Hüseyin Kul arkadaşımız elim bir kaza neticesinde aramızdan ayrıldı. Hüseyin Kul sadece bir siyasetçi değildi. Binlerce insana ekmek kapısı açmış, üretimi önceleyen, kalkınmanın üretimle olabileceğine inanmış dürüst bir sanayiciydi. Düzgün bir insandı. Sadece DSP'nin kaybı değil Bursa'nın ve Türkiye'nin büyük bir kaybı. Allah mekanını cennet etsin. Hepimizi büyük bir üzüntünün içinde bıraktı." 

TDP Genel Başkanı Sarıgül ise arkadaşı Kul'un hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bugün rahmetli Ecevit'imizin bir yakın çalışma arkadaşını Hakka uğurluyoruz. Mekanı cennet olsun." dedi.

Kul'un cenazesi namazın ardından Hamitler Mezarlığı'nda defnedildi.