Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Memurun emeğini heder ettirdiler” Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Memurun emeğini heder ettirdiler”

Seçimlerden önce 2023 nisan ayında Bakan Bilgin taşerona kadro düzenlemesi hakkında değerlendirmelerde bulunmuştu. Bilgin yaptığı açıklamada şunları söylemişti;

"Mazeret ve tayin gibi sorunlar çözülebilir, onların imkanları var. TAŞERON işçiliği konusunda çalıştık. Her bir konuyu bir dosya çalışmasıyla çalıştık. Bütün dosyaları kapata kapata gittik. Dosyalarımızdan biri de taşeron işçiliğiydi. Deprem oldu, çalışmalara ara verdik. En son oturuma geçici işçileri yetiştirdik. Taşeron işçilere söz verdim. Önümüzde duruyor, bunu Meclis'i açar açmaz gerçekleştireceğiz. Seçime endeksleyerek konuşmuyorum. Seçimi zaten biz kazanacağız. Ben olurum veya bir başka arkadaşım olur."

HAZIRLIK YAPILDI

Çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç var. Onunla ilgili de bütün hazırlıkları yaptık. Bir akademi kurulu kurduk. Çalışmayı önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz" ifadesini kullanmıştı.

SAYIYI BİLGİN AÇIKLADI

Bilgin, KİT'lerdeki taşeron sorununu da çözeceklerini belirterek, "KİT'lerde 80 bin civarında taşeron işçi vardı, şimdi sayıları 100 bin civarında.

Bazı kuruluşların yeniden taşeron işçiliğine müracaat etmesi sonucu sayıları arttı. Bu sorunu da çözeceğimizin sözünü verdik. Çalışmalarımızın büyük kısmını tamamladık. Geçici işçiler dosyasını kapattık, bunu da çözeceğiz" şeklinde konuşmuştu.

Bakan Bilgin, düzenlemeyi Meclis açılır açılmaz gerçekleştireceklerini söylemişti. Yeni Meclis'in ilk gündem maddelerinden biri taşeron işçilere yönelik olacak. 100 bin taşeron işçinin beklediği düzenleme hayata geçirilecek. 

UZMAN ÇAVUŞA KADRO SON DURUM!

Uzman çavuşlar, gazi, şehit yakınları ile sözleşmeli personel yasası kapsamı dışında kalan 140 bin kişinin özlük haklarının düzeltilmesine ilişkin kanun değişiklikleri üzerinde çalışma yapılmaya başlanmıştı. Ancak henüz uzman çavuşa kadroya ilişkin yeni bir gelişme bulunmamaktadır. Konuya ilişkin resmi bir açıklama geldiğinde haberimize eklenecektir.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ KADRO İSTİYOR!

Belediyelerde taşeron olarak çalışan binlerce kişi son yapılan kadro düzenlemesinden yararlanmak istiyor. Şu anda taşerona kadro konusunda belediye şirket işçileri kapsam dışıdır.

Konu hakkında henüz açıklama gelmedi. Belediye şirket işçilerine yönelik açıklama geldiği anda detaylara iscihaber.net üzerinden ulaşabilirsiniz...