Ünlü sanatçı Ayla Algan, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan "Yaratıcı Oyuncu Yaratıcı İnsan" adlı kitabının ardından, 28 Ağustos Pazartesi günü hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Bodrum Deniz Müzesi ve Bodrum Kalesi'nde gerçekleşecek etkinlik, Ayla Algan'ın sevenleriyle bir araya gelme fırsatı sunacak. Sanatseverler, bu özel buluşmada Ayla Algan'ın coşkusunu paylaşacak ve onunla bir araya gelmenin keyfini çıkaracak.

Ayla Algan Kimdir?

Türk tiyatrosu, sineması ve müziğinin önde gelen isimlerinden Ayla Algan, 29 Ekim 1937 tarihinde İstanbul'da doğdu. Ressam annesi Nevzat Kasman ve Girit göçmeni tüccar babası Vedat Kasman'ın tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Algan, içinde yalnızlık temalarını işlediği şiirler yazar, piyano, bale ve şan eğitimi alır.

Eğitim hayatı boyunca pek çok farklı disiplinde öğrenim görür ve sanata dair çeşitli alanlarda yeteneklerini geliştirir. Beklan Algan ile evlendikten sonra Amerika'ya giderek Actors Studio'da tiyatro eğitimi alır. Türkiye'ye döndükten sonra İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda oyuncu olarak sahne almaya başlar.

Fahrenheit 451: Her dönemde gerçekleşebilecek bir distopya Fahrenheit 451: Her dönemde gerçekleşebilecek bir distopya

Sinemada da önemli bir yere sahip olan Ayla Algan, "Ah Güzel İstanbul" filmiyle büyük ilgi görür. Hem tiyatro hem de sinema alanında ulusal ve uluslararası projelerde yer alır. Kendi müziğini yapan ve konserler veren Algan, çok sayıda ödül ve unvan kazanır.

Ayla Algan, tiyatro ve sanatın çeşitli alanlarında yaptığı çalışmalarla hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınmış bir isimdir. Tiyatroda öğrencilere eğitimler verirken, müziğiyle de dinleyicilere seslenmeye devam eder.