Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan uzlaşmazlık ve Sağlık-İş İzmir Şube Sekreteri ve İş Yeri Temsilcisi Nazım Özkan’ın işten atılmasının üzerine aldıkları grev kararına bugün iş bırakma eylemiyle devam etti.

Sözleşme yetkisinin TÜHİS’e devredilmesine tepki gösteren işçiler, meslek kodları, risk primleri ve Nazım Özkan’ın işe geri dönmesi taleplerinin kabul edilmesi istiyor.

Sabah mesai saatinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi poliklinik girişi önünde toplanan sağlık işçileri sık sık, “Direne direne kazanacağız”, “Nazım Özkan yalnız değildir”, “Ege işçinin hakkı ver”, “İşçiler burada yönetim nerede” sloganları attı.

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

Eyleme DEÜ Hastanesi Sağlık-İş İş Yeri Temsilcileri, Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ve bağlı sendikaların yöneticileri de destek verdi.

“AÇLIĞI VE YOKSULLUĞU KABUL ETMİYORUZ”

Eylemde konuşan Sağlık-İş Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban, “Enflasyon pazarda çarşıda yüzde 200 ama işveren 5 aydır zam teklifi vermiyor. Buradan sesleniyoruz; bakanlık ve hükümet buna el atmalı. Yönetim masaya gelmiyorsa bunu bakanlık çözmeli. Sayın bakan işçine sahip çık. Biz tüm işçileri yapıyoruz, hastalara bakıyoruz ama yönetim bizi açlığa, yoksulluğa mahkum ediyor, bunu kabul etmiyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Hastane yönetimini masaya davet eden Sarıçoban, “Bizi yıldıramazlar, ayıramazlar buna izin vermeyeceğiz. Kölelik sisteminin bitmesi, meslek kodlarımızın tanınması ve tabii ki Nazım arkadaşımızın işe dönmesini talep ediyoruz. Bizler insanca çalışacak ücret istiyoruz” diyerek, taleplerini tekrarladı.

“DAVAMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

“O masaya geleceksiniz ve işçinin yüzüne bakarak imza atacaksınız” diyen Sarıçoban, anlaşma sağlanamadığı taktirde eylemlerine devam edeceklerini duyurdu.

Daha sonra söz alan Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ise, “Biz hakkımız için mücadele ediyoruz. Masada uzlaşmak için mücadele ediyoruz. Eğer gerekiyorsa bu süreci daha fazla uzatma hevesindeyseler kendileri bilir. Biz davamızdan ne vazgeçtik ne de vazgeçeceğiz” dedi.