"Haberin İşçisi"
İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
4.018,80 % 0,37
3.717.675 %-0.444
İşçi Haber Eğitim DGS başvurusu ne zaman? 2025 DGS başvuru ve sınav tarihi bilgileri

DGS başvurusu ne zaman? 2025 DGS başvuru ve sınav tarihi bilgileri

Önlisans mezunlarının dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmasını sağlayan DGS için 2025 sınav takvimi belli oldu. ÖSYM tarafından duyurulan tarihlere göre başvuru, sınav ve sonuç açıklama günleri netleşti. İşte, tüm detaylar haberimizde!

Okunma Süresi: 2 dk

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), bu yıl 20 Temmuz 2025 Pazar günü ÖSYM tarafından yapılacak. Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölüm olmak üzere iki test sunulacak. Adaylar, iki yıllık önlisans eğitimlerini dört yıla tamamlayabilmek için bu sınavda ter dökecek. Peki, DGS başvurusu için hangi adımlar izlenmeli?

2025 DGS Başvuru Tarihleri

Sınava girmek isteyen adaylar için başvuru süreci 21 Mayıs - 2 Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek. Başvurular ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr/ adresinden yapılabilecek. Bu süreci kaçıranlar için geç başvuru günü ise daha sonra açıklanacak.

DGS 2025 sınav sonuçları 11 Eylül 2025 tarihinde ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden erişime açılacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlarını öğrenebilecek.

DGS Puan Hesaplama Sistemi Nasıl İşliyor?

DGS puanları, adayların sayısal ve sözel testlerden elde ettiği standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) üzerinden hesaplanacak. Yerleştirme puanı elde edilebilmesi için her iki testten de en az 1 ham puan alınması şart.

Puanı hesaplanmayan adaylar, tercih döneminde değerlendirmeye alınmayacak. Bu nedenle tüm testlerden mutlaka doğru sayılar elde edilmesi gerekiyor.

DGS’ye, Türkiye’deki meslek yüksekokulları veya açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan veya mezun olabilecek durumda bulunan adaylar başvurabilir. DGS, üniversitelerin kontenjanlarına göre lisans programlarına geçiş fırsatı sunar.