Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 2 buçuk milyon sürücünün ceza puanının silineceğini ve böylelikle 10 bin sürücünün ehliyetinin geri verileceğini söylemişti. Meclis Komisyonu'na gelen tasarının ölümlü kazaya karışmamış tüm sürücüler için geçerli olmasını isteyen ehliyet affı mağdurları seslerini iktidar kanadına duyurmaya çalışmış ve TBMM ziyaretleri yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kanun teklifi kabul edilerek yasalaştı

PUAN AFFI ÇIKTI 10 BİN KİŞİ YARARLANACAK!

Geçici olarak geri alınan ve ilgilisine teslim edilmemiş sürücü belgelerinin geçici geri almaları pasif duruma getirilecek ve ilgilinin müracaatı üzerine iade edilecek ve daha sonraki geri alma işlemi hesaplamalarında bu durum dikkate alınmayacak.

Alkollü ve uyuşturucuyla araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet vermek, bu düzenleme kapsamında değerlendirilmeyecek.

Bakan Ersoy: Cumhurbaşkanımızın başlattığı uygulama ile 5 bin gencimiz GençKart'lı oldu Bakan Ersoy: Cumhurbaşkanımızın başlattığı uygulama ile 5 bin gencimiz GençKart'lı oldu

Pasif duruma getirilen geçici geri alma süreleri ve ceza puanları, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki tüm adli ve idari işler bakımından ilgilisine herhangi bir hak veya istisna sağlamayacak ve uygulanmış olan trafik idari para cezalarını ortadan kaldırmayacak.

MAĞDURLAR TEPKİLİ

Aileleriyle birlikte sayıları 3 milyonu bulan ehliyet affı mağdurları bir an önce ehliyetine kavuşmak istiyor. Artan ekonomik kriz koşullarında hayatlarını idame ettirmekte zorlanan mağdurlar bu zorlu süreçte işlerini kaybettiklerini, aile saadetlerinin bozulduğunu söylüyor.  Umutla bekledikleri ehliyet affının değil de puan affının gelmesiyle birlikte Twitter üzerinden tepkilerini dile getirdiler.