Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor! Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 2.5 milyon sürücünün trafik ceza puanının silindiğini ve yaklaşık 10 bin sürücünün ehliyetinin geri iade edileceğini ifade etmişti. 

Alkol ve uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarının silineceğini, bu kapsamda Karayolları Trafik Kanunu’na göre de, ceza puanları dolduğu için ehliyetine el konulan 10 bin sürücünün ehliyeti geri iade edileceği bilgisi verildi. Işık ihlalleri, hız, park cezası, emniyet kemeri, emniyet şeridi ihlali gibi sebeplerden trafik ceza puanı dolan sürücülerin ehliyetleri geri iade edilecek.

Peki, ehliyet affı çıktı mı?

Henüz ehliyet affı ile ilgili yeni bir gelişme bulunmuyor. Son olarak AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ise açıklamasında, "Bir kişinin 31 Aralık 2022 tarihinden önce ödenmesi gereken borçların toplamı 2 bin lirayı aşmıyorsa, bu düzenleme kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere hiçbir şart aranmadan borçlarını siliyoruz, alacağımızdan vazgeçiyoruz. Sürücülerin işledikleri kabahatleri nedeniyle verilen ceza puanları belli şartlarda silinmek suretiyle bu kişilerin tekrar ehliyet almalarını temin ediyoruz. Bu çerçevede kanun kapsamında sicillerinde 5 ile 95 puan cezası olan kişilerin cezalarını sıfırlamış oluyoruz. Alkollü araç kullanmak, uyuşturucu etkisindeyken araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet verenler hariç olmak üzere tüm trafik ceza puanlarını silmiş oluyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Mağdurlar yaşadıkları zorulukları aktardı!

Mağdurlar, yaşadıkları pişmanlıkları ve zorlukları dile getirerek, ölümlü kaza geçirmemiş tüm sürücüler için bir defaya mahsus bir ehliyet affının çıkmasını talep ediyorlar. Geçmişte yaşanan hatalardan dolayı ehliyetlerini kaybeden vatandaşlar, tekrar araç kullanma hakkına kavuşarak hayatlarını daha iyi bir şekilde idame ettirebileceklerine inanıyorlar.