Türkiye'de son aylarda ehliyet affı  sık sık gündeme geliyor. Yaklaşık 1,5 milyondan fazla kişinin kapsam altında olduğu bilinirken vatandaşlar "bir defaya mahsus" af için taleplerini devlet yetkililerine iletiyor.

Trafik kurallarına uymayarak ehliyetini kaptıran vatandaşlar sosyal medyada birlik olup etkinlikler düzenleyerek yetkililere sesleniyor.

Çeşitli nedenlerden dolayı ehliyetini kaptıran vatandaşlar meclisin açılması ile birlikte ehliyet için af talebinde bulundular.

Sosyal medya üzerinden hükümete çağrı yapan ehliyetini kaptıran vatandaşlar cezalarının paraya çevrilmesini ya da bir kereliğine ehliyet affı istediklerini belirttiler. 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Filistinliler için büyük destek! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Filistinliler için büyük destek!

EHLİYET AFFINDA SON GELİŞMELER

Geçtiğimiz günlerde MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ehliyet affı konusunda açıklamalarda bulundu.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, ehliyet affı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bir defaya mahsus olarak ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş olan, özellikle şoförlerimiz için bir ehliyet affını yılbaşından önce çıkarmanızı bekliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "6 ay sonra geniş kapsamlı afların gündemimizde olduğu doğrudur. Bunlardan bazıları; ehliyet afları, sicil ve borç afları, eğitim ve denklik afları, Bağkur tescil afları vs. Liste uzun. Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına vatandaş ticari ve mesleki olarak temiz bir başlangıç yapacak'' ifadelerine yer verdi.